Tepkilerin odağındaki CHP'li belediye başkanı Doğan, fiziksel müdahalesini savundu

CHP’li Nizip Belediye Başkanı, tepki çeken davranışı için Gazete Pencere’ye konuştu. Sunum yapan kadını fiziksel müdahaleyle uyaran Doğan, "Kadına değer verdiğimizi, kurdele kesmesiyle gösterdiğimizi düşünüyorum" dedi.

CHP Gaziantep Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, sunum yapan önlüklü bir kadının elini cebine koyduğu için fiziksel olarak uyardı.

Görüntüler kısa sürede sosyal medyada tepkiye neden oldu. Eleştirilerin odağındaki Doğan Gazete Pencere'ye konuştu.

'Resmiyet olması gerektiğini düşündüm'

Ali Doğan, görüntülerin, belediyenin doğru bir tarım politikası için çiftçilere bir laboratuvar açılışı sırasında çekildiğini ifade etti. Videodaki kadının da belediyede çalışan bir toprak mühendisi olduğunu belirten Doğan, söz konusu fiziksel müdahalesini ise şu sözlerle savundu:

“Açılışta kadınlara ne kadar önem verdiğimizi, bir kadının kurdele kesmesiyle resmettiğimizi düşünüyorum. Laboratuvarı bize gezdiriyordu. Basın mensupları ve vatandaşların olduğu bir yerde sunum yaparken bir resmiyet olması gerektiğini düşündüm ve bu yüzden de sadece uyardım. Eli cebinde olmasa daha iyi olur. Bir kurumda çalışan personelin o kurumla ilgili bir izahatta bulunuyorsa ve sorumluysa bunun bilincinde olarak hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum.”

‘Belediye çiftçilere laboratuvar kurmuş, diyen yok’

Sosyal medyada tepki görmesine ilişkin de konuşan Ali Doğan, “İnsanlar alması gerektiğini alıyor oradan. Üzgünüm bu konuda. Belediye başkanı orada doğru bir tarım politikası için çiftçilere laboratuvar kurmuş diyen yok.”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar