Tarım Bakanlığında makam aracı gerginliği: Vahit Kirişçi Audi A8 Long'u bırakmadı; Bakan Yumaklı peşine düştü

Tarım Bakanlığında makam aracı gerginliği: Vahit Kirişçi Audi A8 Long'u bırakmadı; Bakan Yumaklı peşine düştü
Sadettin İnan’ın iddiasına göre, eski Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’nin Audi A8 Long makam aracını görevden ayrıldıktan sonra da kullanmaya devam ediyor ve Bakan Yumaklı’ya başka bir araç tahsis ediliyor.

Tarım Bakanlığında, eski Bakan Vahit Kirişçi ile yeni Bakan İbrahim Yumaklı arasında makam aracı gerilimi yaşandı. Kirişçi'nin, kanunen hakkı olmamasına rağmen Audi A8 Long makam aracını görevden ayrıldıktan sonra da kullanmaya devam etti.

Ayrılan her bakana Passat verilmesi geleneğini Kirişçi bozdu

Sadettin İnan’ın aktardığına göre, Tarım Bakanlığında görevden ayrılan her bakana bir Volkswagen Passat makam aracı tahsis ediliyor. Ancak bu gelenek, eski Bakan Vahit Kirişçi ile birlikte bozuldu. Kirişçi, görevden ayrıldıktan sonra, bakanlıkta kullanmakta olduğu Audi A8 Long makam aracını da beraberinde götürdü. Yeni Bakan İbrahim Yumaklı’nın kullanması gereken bu araç, Kirişçi’nin kullanımında kaldığı için Yumaklı’ya aynı modelde yeni bir araç kiralanmak zorunda kalındı. Bakanlıkta makam araçlarının içinde TOGG'da bulunmasına rağmen bu aracı değil, Audi A8 Long'u götürüyor!

Yumaklı makam aracını alabilmek için plan yaptı

Olayın ilginç detayları bununla da sınırlı değil. Yumaklı ve ekibi, Kirişçi’den makam aracını geri alabilmek için bir plan yaparak aracın servis bakım zamanı geldiği bahanesiyle aracı geri aldı. Ancak, Audi A8 Long makam aracını geri vermek yerine, bakanlıkta gizlemeyi tercih ettiler. Fakat bu durum Kirişçi’nin dikkatinden kaçmadı. Korumalarının aracın peşine düşmesi üzerine Ankara’daki bütün Audi servislerini dolaştılar, fakat aracı bulamadılar.

Kamuda tasarruf hak getire

Kirişçi, bu gelişme karşısında öfkeye kapılarak Yumaklı ile iletişime geçti. Yaşanan görüşmenin ardından, gizlenen Audi A8 Long makam aracı yeniden ortaya çıkarılarak Kirişçi’ye teslim edildi. Bu gelişmeler, kamuda tasarruf tedbirlerinin uygulanmadığını da gösterdi.

Sadettin İnan, haberinde bu olayın devletin malına nasıl sahip çıkılmadığını ve kamu malının kişisel çıkarlar için nasıl kullanıldığını gözler önüne serdiğini vurguluyor. Eski Bakan Kirişçi’nin bu aracı kullanmaya devam edip etmeyeceği merak konusu olurken, yeni Bakan İbrahim Yumaklı’nın ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamu malı üzerindeki bu sorumsuzluğu nasıl ele alacağı da sorgulanıyor.

Komisyon başkanlarına AUDI 6 veriliyor

Öğrenilen bilgiye göre ise TBMM'deki komisyon başkanlarına AUDI 6 veriliyor. Eski Bakan Vahit Kirişçi de TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyor. Kirişçi'nin AUDI 6 yerine bakanken kullandığı AUDI 8'i beraberinde götürmesi Bakan Yumaklı ile tartışma yaşamasına neden oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar