Süleymancıların yurdunda, bir çocuk istismar edildi: İstismarcıya 28 yıl hapis cezası verildi

Süleymancıların yurdunda, bir çocuk istismar edildi: İstismarcıya 28 yıl hapis cezası verildi
Süleymancılar’a ait olan Ümraniye Özel Arifiye Erkek Öğrenci Yurdu’nda 12 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğradı. İstismarcı İbrahim Sığın, dün görülen mahkemede indirim uygulanmaksızın 28 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Anadolu 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dosyaya göre, davaya konu olay geçen yıl yaşandı. Halk Akademi'den Berat Karaaslan'ın haberine göre Süleymancılar’a ait olan Ümraniye Özel Arifiye Erkek Öğrenci Yurdu’nda 12 yaşındaki Y.Y.'de cinsel istismara uğradı.

Aile şikâyetçi oldu

İddianamede yer alan bilgilere göre, yurt görevlisi İbrahim Sığın küçük çocuğa yönelik birçok kez nitelikli cinsel istismarda bulundu. Olayın ortaya çıkması üzerine aile, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatları aracılığı ile bu kişi hakkında şikâyetçi oldu. Y. Y.’nin arkadaşları da tanık olarak ifade verdi.

‘Bana iftira atıyor’

İbrahim Sığın geçen yıl 12 Eylül günü tutuklandı. Soruşturma ve yargılama sürecinde savunması alınan Sığın ise suçlamaları reddetti. Sığın, “Benim Y. ile diyaloğum sadece bazen odamdaki bilgisayarımı, şarj kablomu getirmesini rica etmekten ibaret. Y.’nin grubu bazen geceleri kâğıttan top yaparak oynarlardı. Ben de grup hocasına durumu bildirirdim. Hocası da Y.’ye ceza verirdi. Bundan dolayı bana iftira atmış olabileceğini düşünüyorum” dedi.

Cezada indirim yapılmadı

Sığın'ın yargılandığı davada dün karar verildi. Mahkeme, Sığın’a, çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan 28 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, verdiği cezada hiçbir indirim yapmadı.

Öne Çıkanlar