Sokak hayvanları için sokaklara iniyorlar: Yarın İstanbul ve İzmir'de miting var!

Sokak hayvanları için sokaklara iniyorlar: Yarın İstanbul ve İzmir'de miting var!
AKP'nin sahiplendirilmeyen sokak hayvanlarının uyutulacağını ön gören yasa tasarısı tartışmaları sürerken İstanbul ve İzmir’de yarın miting düzenlenecek

AKP'nin sokak hayvanlarının barınaklara toplatılması ve 30 gün içinde sahiplenilmeme durumunda uyutma işleminin uygulanmasını ön gören yasa tasarısı tartışma yarattı.

Birgün Ege'nin aktardığına göre; İzmir ve İstanbul’da yasa tasarısına tepki göstermek isteyenler için yarın miting düzenlenecek. İzmir’de saat 15.00’da Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı’na yürüyüş, İstanbul’da ise saat 13.00’da Yenikapı Meydanı’nda miting gerçekleşecek.

İzmir’deki mitinge çağrı yapan Avukat Bilge Berk, "Sistem kar etmediği hiçbir varlığı barındırmak istemiyor, bu canlı olsa da...Hatta acımasız formüllerle üzerinden kar etmeye çalışıyor. Nefret kültürü yaratıldı. Ve şu an ki düşman zavallı çocuklarımız sokak kopeklerimiz. En eski ve bize en yakın dost. Onları ormanlardan alıp evcilleştiren biz olmasına rağmen şu an onları istemiyoruz. Biz değil tabi ki. Mücadelemiz hak temeli üzerine kuruludur. Türlerin eşitliği söz konusu. Ve haksız yere hiçbir canlı demir parmaklıklar ardına konulamaz. Yazık ki cezasızlık politikası misal Elazığ barınak davasında sanıkların suçu kabul etmesine rağmen hayvancagızların açlıktan birbirlerini yemiş olmaları ve canların damarlarının kesilerek öldürüldüğü raporlarda olmasına rağmen kamu zararı olmadığı için beraat ettiler" diye konuştu.

Öne Çıkanlar