“Sil baştan” Murat Kurum: Kendi döneminde göreve gelen bürokrat da görevden alındı

“Sil baştan” Murat Kurum: Kendi döneminde göreve gelen bürokrat da görevden alındı
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, dün atama kararlarıyla sarsıldı. Mehmet Özhaseki döneminde göreve gelen isimler, Kurum döneminde görevden alındı. Kurum, kendi dönemindeki bir müdür vekilini de görevden aldı.

Özlem Kara

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, dün atama kararlarıyla sarsıldı. Mehmet Özhaseki döneminde göreve gelen isimler, Kurum döneminde görevden alındı. Kurum, kendi dönemindeki bir müdür vekilini de görevden aldı.

2018 yılında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atanan Murat Kurum, 2023 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu.

Kurum’un seçim çalışmaları nedeniyle ise bakanlığa Mehmet Özhaseki atanmıştı.

Kurum, İstanbul seçimlerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu karşısında yenik düştü.

Bakan Mehmet Özhaseki, sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılma kararı aldı. Özahaseki yerine İmamoğlu’na yenilen Murat Kurum yeniden bakan olarak atandı.

Murat Kurum, bakan olarak atanmasının ardından bir dizi yeni kararlar aldı. Kendi döneminde yapımının bitirileceğine söz veren Kurum, deprem konutları için bir kez daha söz vererek yıl sonunu işaret etti.

Kurum ‘un göreve gelmesiyle bakanlık bünyesindeki bazı müdürlüklerde de değişime gidildi. Eski bakan Mehmet Özhaseki döneminde atanan müdürleri dün gece Cumhurbaşkanlığı imzasıyla liste dışı bırakarak yeni kadrosunu oluşturdu.

Murat Kurum döneminde TOKİ Başkanlığı’na atanan Ömer Bulut, Mehmet Özhaseki döneminde ise buradaki görevine devam etti. Kurum’un yeninden bakan seçilmesinin ardından Bulut, Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

Bulut yerine ise yeni TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur oldu.

Görevden alınan ve atanan isimler

Özhaseki döneminde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür görevini üstlenen Recep Akdeniz, 2019 yılı Kurum döneminde, Genel Müdür Vekilliği görevini üstleniyordu. Akdeniz, Kurum tarafından yapılan yeni atamada kadrosuz kaldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürü Cihan Tatar, Mehmet Özhaseki döneminde göreve gelmişti. Tatar, TBMM’de kurulan İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu’nda yaptığı skandal açıklamayla hafızalara kazanmıştı. Tatar, komisyonda altın madeninde liç kaymasının Türkiye'de ilk olduğunu belirtirken, "İlk olduğu için oradaki denetim boşluğunu biz de yeni fark ettik" itirafında bulunmuştu. Tatar, Kurum bakan olunca görevden alındı.

Murat Kurum’un yeniden bakanlık koltuğuna oturmasıyla birlikte Mehmet Özhaseki döneminde bakanlığa müdür olarak atanan bazı isimler de liste dışı kaldı.

İşte o isimler şu şekilde;

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Nurettin Taş,

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hüseyin Bayraktar, Personel Genel Müdürü İbrahim yılmaz ve Rehberlik ve Teftiş Başkanı İhsan Yiğit ve Strateji Geliştirme Başkanı Sadi Kızık

Murat Kurum’un yeni döneminde müdürlüklere atanan yeni isimler ise şu şekilde;

Milli Emlak Genel Müdürlüğüne Veli Tunçez,

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğüne Fatih Turan,

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğüne Eyyüp Karahan

Yapı İşleri Genel Müdürlüğüne Murat Oral,

Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğüne Banu Aslan,

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğüne Kasım Yenigün,

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne İsmail Tüzgen,

Personel Genel Müdürlüğüne Halil Erdoğan,

Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına Aytaç Yüksel,

Strateji Geliştirme Başkanlığına da Yusuf Alperen Ayar

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar