Serbest bırakılan Narin'in babasından açıklama

Serbest bırakılan Narin'in babasından açıklama
Diyarbakır'da öldürülen Narin Güran soruşturması kapsamında sorgusu alındıktan sonra serbest bırakılan baba A.G., eşi ve kardeşi de dahil suçlu kimse cezalandırılmasını istediğini söyledi.

Diyarbakır’da öldürülen kızı Narin Güran soruşturması kapsamında jandarma tarafından gözaltına alınıp, sevk edildiği savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan baba A.G, eşi ve kardeşi de dahil suçlu kim ise cezalandırılmasını istedi. A.G., "Eşinizin sizi aldattığınıza ilişkin bir şüpheniz var mı? Salim ile aralarında bir şey olabilir mi?" sorusuna "kesinlikle aralarında bir şey olamayacağını, Salim'e güvendiğinden değil eşine güvendiği için bunu söylediğini" ifade ederek yanıt verdi.

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüphelinin 12 saat süren savcılık sorguları tamamlandı. Anne Yüksel Güran ve daha önce kolunda ısırık izi tespit edilen abisi Enes Gürkan "kasten öldürme suçuna iştirakten", 7 kişi de ‘Suç ve suç delillerini gizleme’ suçuyla tutuklamaya sevk edildi. ‘Öldürmeye iştirak’ suçuyla tutuklanması istenenlerin sayısı 4’e yükselmiş oldu.

Gözaltına alınan 22 şüpheli arasında bulunan baba A.G, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. ANKA Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre baba A.G. savcılık sorgusunda, kızının kaybolduğu haberini aldığı sırada Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde düğün davetiyesi dağıtmakta olduğunu anlattı. Komşuları C.K’nın kendisini aramasıyla Narin’in kaybolduğunu öğrendiği söyleyen A.G. bunun üzerine köyden aradığı herkesin telefonunun meşgul olduğunu ifade etti. Eşinin telefonu çaldığında eşinin kardeşiyle görüştüğünü sonra da oğluyla konuştuğunu anlatan A.G. hızlıca köye döndüğünü aktardı. A.G. köye geldiğinde köylülerin yüzde 70'e yakınının caminin önünde olduğunu, bu nedenle onlara neden Narin'i aramadıkları için kızdığını ve gençlerle birlikte aramaya başladıklarını ifade etti.

"DNA örneği bulunan araca Narin ve kardeşi E. bir kez bindi, arkada oturdu"

Soruşturma kapsamında tutuklanan kardeşi Salim Güran ile aralarında husumet olmadığını söyleyen A.G, Salim Güran'ın aracının sol ön koltuğunda Narin'e ait DNA örnekleri bulunması konusunda, çocuklarının ve kendisinin kesinlikle bu araca binmediğini, Narin ve kardeşi E'nin bir kez bindiğini, bunda da arka koltuğa oturduklarını annesinin kendisine söylediğini anlattı. Bu nedenle ön koltuktan çıkan DNA'ya ilişkin bir şey diyemeyeceğini belirten A.G. bu konunun araştırılarak, suçlu kardeşiyle cezalandırılmasını istediğini dile getirdi.

A.G. Salim Güran ile cesedi dere kenarına gizleyen N.B'nin arasının çok iyi olduğunu, aralarından su sızmadığını anlattı.

"Eşinizin sizi aldattığınıza ilişkin bir şüpheniz var mı?"

"Eşinizin sizi aldattığınıza ilişkin bir şüpheniz var mı? Salim ile aralarında bir şey olabilir mi?" sorusu üzerine A.G. "kesinlikle aralarında bir şey olamayacağını, Salim'e güvendiğinden değil eşine güvendiği için bunu söylediğini" ifade etti.

"Kızıma bunu yapan kim ise cezalandırılsın"

A.G, "ister kardeşi isterse eşi olsun kızına bunu yapan kim ise her türlü cezalandırılmasını istediğini" söyledi.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar