Şarj aletinden kokain çıktı

Şarj aletinden kokain çıktı
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, ‘Torbacı’ olarak tabir edilen sokak satıcısının motosikletinde şarj aleti bulundu. Yapılan incelemede şarj aletinin içerisinde kokain çıktı. Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri,...

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, ‘Torbacı’ olarak tabir edilen sokak satıcısının motosikletinde şarj aleti bulundu. Yapılan incelemede şarj aletinin içerisinde kokain çıktı. 

Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ‘Torbacı’ olarak tabir edilen E.T.‘yi teknik ve fiziki takibe aldı. Şüphelinin uyuşturucu madde satışı yaptığını belirleyen ekipler, yapılan çalışmalar sonrasında E.T.’nin bir motosiklet ile ilçeye geldiğini tespit etti. E.T. uyuşturucu madde vermek için bir kişi ile buluştuğu sırada polis suçüstü yaptı. E.T.’nin motosikletinde yapılan aramada cep telefonuna ait şarj aleti bulundu. Şarj aletinde yapılan incelemede, satışa hazır 10 paket kokain maddesi çıktı.

E.T. gözaltına alınırken, şüphelinin adresinde savcılık talimatı ile arama yapıldı. E.T.’nin adresinde, 588 yeşil reçeteye tabi sentetik hap, 3 ruhsatsız tabanca, 14 fişek ve hassas terazi ele geçirildi. Uyuşturucu madde ticareti yapma suçundan hakkında işlem başlatılan E.T. ve ev arkadaşı E.D., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.T. tutuklanırken, E.D. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.(DHA)

Kokain nedir?

Peru kökenli koka ağacı yaprağından elde edilen kokain sinir sistemini kısa sürece etkileyecek güçlü bir uyarıcı olarak biliniyor.

Güney Amerika'da yaygın olan bu ağacın yılda birkaç kez toplanan 3-5 cm uzunluğundaki yaprakları yüzde 1.8 oranına kadar kokain maddesi içeriyor.

Toz kokain ve sigara olarak içilebilen krek kokain olmak üzere iki formu mevcut. Kokain ayrıca ağız yoluyla, kamışla burna çekilerek, çiğnenerek ya da enjekte edilerek vücuda alınabilir.

Kokain kullanıldığında ilk olarak rahatlık, güven ve uyanıklık hissi oluşur; ancak kısa süre sonra bu etkiler tersine döner ve ölümcül sonuçlar doğurabilir. Vücut ısısı yükselir, kalp atışları, tansiyon artar, kas zayıflığı, solunum güçlüğü yaşanır; aşırı kullanımında göğüs ağrısı ve kalp damarlarında tıkanmaya, genizsel ülsere, burun kanamalarına neden olur. Uzun süreli kullanımı ciddi zihinsel bozukluklara panik ataklara ve paranoyaya yol açabilir.

Öne Çıkanlar