Sakarya'daki fabrikada büyük patlama! Acı haber geldi

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen büyük patlama sonucu 6'sı ağır, 2'si entübe 30 işçi yaralandı. Patlamada 1 işçinin de cansız bedenine ulaşıldı. Bakan Tunç patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlamada 6'sı ağır, 2'si entübe 30 işçi yaralanırken 1 işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren bir makarna fabrikasında, henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

dha-108271-1.jpg

Patlamada ilk belirlemelere göre 30 kişi yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı.

İtfaiye ekiplerinin fabrikadaki yangını kontrol altına aldı.

Bu arada olay yerinden yükselen dumanlar ilçenin farklı noktalarından görüldü.

Ölen işçinin kimliği belirlendi

Sakarya'nın Hendek ilçesinde makarna fabrikasındaki patlamada işçi Mesut Simay'ın ailesi tüm hastaneleri dolaşmasına rağmen Simay'ı bulamadı.

Fabrikanın 5'inci katında merdivenlerde yanarak ölü bulunduktan sonra otopsi merkezine götürülen erkek cesedin teşhisi için aile otopsi merkezine çağrıldı.

Ailenin teşhisi sonrası ölen kişinin Mesut Simay olduğu belirlendi. Kimliğin kesin teşhisi için adli tıp kurumunda DNA incelemesi yapılacağı öğrenildi.

Belediye Başkanı'ndan açıklama: Patlama çatı katında oldu

Sakarya Hendek'teki makarna fabrikasındaki patlamaya ilişkin, açıklama yapan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, "İlk belirlemelere göre patlamanın çatı katında olduğu tespit edildi. Ekipler şu anda olay yerinde. Yaralı arkadaşlar var içeride. İnşallah en kısa süre içinde yangını, kontrol altına alıp en az hasarla atlatmaya çalışıyoruz. Patlamanın sebebine ilişkin henüz bir bilgi yok yangın devam ettiği için tespitleri yapamıyoruz" dedi.

Sakarya Valisi'nden açıklama:

Sakarya'daki patlamaya ilişkin konuşan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz: "Toplam 57 işçi 2 de mutfak görevlisi olmak üzere 59 çalışan olduğu bilgisi var. Çalışanların bir kısmının patlamanın olduğu yerde olduğu söyleniyor. İlk belirlemelere göre patlama değirmen bölümünde oldu. 21 yaralı var 2'sinin durumu ağır entübe durumundalar."

Vali Karadeniz, 6 ağır 27 kişinin yaralandığını ve itfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına aldığını duyurdu.

Sakarya Valiliği: 6'sı ağır 25 yaralı

Sakarya Valiliği, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, 6 ağır yaralının 2’si entübe olmak üzere 25 kişinin yaralandığını duyurdu.

Valilik, soğutma çalışmalarının devam ettiğini ve fabrika içerisinde kimsenin kalmadığını belirtti.

Bakan Tunç: Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum. Patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı: Yaralıların tedavisi sürüyor

Sağlık Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise "Sakarya’nın Hendek ilçesinde bir fabrikada meydana gelen patlama sonucu 2’si ağır olmak üzere 21 kişi yaralanmıştır. Yaralılarımızın tedavisi hastanelerde devam etmektedir. Vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

Hendek Belediye Başkanı: Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’den alınan bilgiye göre ekipler, fabrikanın değirmen bölgesinde çalışan 10 işçi için arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Burada çalışan işçilerin isimleri bilinmediğinden, bu kişilerin hastaneye kaldırılan işçiler arasında olup olunmadığı da kesinleştirilemiyor.

Fabrikada, yaklaşık 400 işçi 4 vardiya halinde 7 gün boyunca çalıştığı, bu nedenle pazar günü olmasına rağmen fabrikanın yoğun olduğu da öğrenilen bilgiler arasında.

Kaynak:DHA&BirGün

Öne Çıkanlar