Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu
Birleşik Kamu İş yenidoğan çetesi tarafından bebek ölümlerinin olduğu sırada İstanbul İl Sağlık Müdürü olan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, bebek ölümlerinin olduğu sırada İstanbul İl Sağlık Müdürü olan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu hakkında suç duyurusunda bulunarak Bakan Memişoğlu'nu istifaya çağırdı. Dönemin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da soruşturmaya dahil edilmesini istedi.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Yeşildağ ve ve Genel Sağlık İş Genel Başkanı Derya Uğur Ankara Adliyesi önünde, özel hastanelerin yenidoğan ünitelerinde yaşanan bebek ölümleri hakkında basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhuriyet'in sağlıktan eğitime, eşit yurttaşlıktan özgürlüklere kadar tüm kazanımlarını tahrip eden AKP’nin yerine rant ve liyakatsizlikle inşa ettiği ‘Yeni Türkiyesi’nin “daha beteri olamaz” dediğimiz her olayın ardından daha da vahim olayların peş peşe yaşandığı bir korku filmi platosu olduğunu ‘Yenidoğan Çetesi’ skandalı bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yeni doğmuş yavruları, şebekelerine dahil olan özel hastanelere sevk edip, SGK’dan para koparmak uğruna bu bebeklere ilaçlar veren, canlarına kıyan bu çete, sistemdeki çürümeyi hepimizin yüzüne bir tokat gibi çarpmıştır. Skandalın vahameti, sözü eğip bükmeden bu insanlık dışı faaliyetin nedenlerini tümüyle ele almayı gerektirmektedir. Rant kapısı yapılan bu alanlar yetkililer tarafından ya denetlenmemiştir ya da denetimlerin gereği yapılmamıştır.

Sağlık Bakanı istifa etmelidir

O dönem İstanbul İl Sağlık Müdürü olan Sağlık Bakanı’nın bu konuda yaptığı açıklamalar inandırıcı değildir. Üstelik Bakan Memişoğlu’nun söyledikleri doğru kabul edilse bile vahim ihbarlara rağmen soruşturma için neden 5 ay beklendiği, neden tam 1 yıl sonra sonuç alındığı da cevap bekleyen kritik sorular arasındadır. Bu yargılamanın şeffaf ve hakkınca yapılabilmesi için "Bu olayla kamuoyu meşgul ediliyor" ve "Neden daha önce gündem olmadı ben de anlamadım" gibi pişkince açıklamalar yapan Sağlık Bakanı derhal istifa etmelidir.

Fahrettin Koca da dahil edilmeli

O dönem Sağlık Bakanı olup şimdilerde susmayı tercih eden Fahrettin Koca da yargılamaya dahil edilmelidir. Skandalda ‘olay yeri’ niteliğinde adı geçen 10 özel hastane, halk bu skandalı öğrenince kapatılmıştır. Bakanın iddia ettiği üzere devleti yönetenler bu skandalı yaklaşık 1,5 yıl önce öğrendiyse bu hastaneleri kapatmak için neden beklendiği, bu bekleme aşamasında kaç bebeğin daha canına kıyıldığı soruları ise derhal cevap bulmalıdır.

Memişoğlu'na suç duyurusu

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Yeşildağ, bebek ölümlerinin olduğu sırada İstanbul İl Sağlık Müdürü olan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını da belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar