Sabah yazarı Müderrisoğlu: Ateş cinayetinde kamuoyunu şaşırtacak belgeler MHP kanadı aracılığıyla gün yüzüne çıkacak

Sabah yazarı Müderrisoğlu: Ateş cinayetinde kamuoyunu şaşırtacak belgeler MHP kanadı aracılığıyla gün yüzüne çıkacak
Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, Bahçeli'nin dün yaptığı çıkışı değerlendirdi: Ayrılsak da beraberiz" çağrışımı yapan cümleler, MHP kurmay aklının hayli uçlara gittiği izlenimini uyandırmaktadır

Erdoğan’ın Özgür Özel ve ardından Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile görüşmesinden sonra Devlet Bahçeli’den gelen uyarı dolu açıklama sonrası Ankara’da hareketli dakikalar yaşandı.

AKP kanadından sadece AKP sözcüsü Ömer Çelik’in açıklaması basına yansırken Erdoğan’ın durum karşında ne açıklama yapacağı ise merakla bekleniyor.

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili Ülkü Ocakları'nı kriminalleştirme hamlesine dönüştürülmek istendiğini açıkça hissettirerek, rest çektiğini ifade etti. Müderrisoğlu, "Mahkeme başladığında kamuoyunu şaşırtacak bilgi ve belgelerin MHP kanadı aracılığıyla gün yüzüne çıkarılması söz konusu olacaktır." dedi.

Günlerdir medyada yankı uyandıran çeşitli paylaşımlarda bulunan Cumhur İttifakı ortaklarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Özgür Özel ve Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile görüşmesine dair bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da Altılı Masa'nın diğer unsurlarının desteği MHP'nin samimi dileği ve temennisidir" ifadelerini kullanan Bahçeli, yeni bir ittifaka sıcak bakabileceğinin sinyallerini verdi.

Bahçeli'nin dünkü paylaşımın standartların dışında olduğunu savunan Müderrisoğlu, özetle şu ifadeleri kullandı:

"Görünen o ki, Sn. Bahçeli, siyasetteki yumuşama temaslarında sınırların net çizilmesini istemekte. Sinan Ateş cinayetinin, Ülkü Ocakları'nı kriminalleştirme hamlesine dönüştürülmek istendiğini açıkça hissettirmekte ve "rest" çekmektedir. Bu da demek oluyor ki... Mahkeme başladığında kamuoyunu şaşırtacak bilgi ve belgelerin MHP kanadı aracılığıyla gün yüzüne çıkarılması söz konusu olacaktır. Aksi takdirde, "Muarızlarımız şunu öne sürdü ama ispat edemedi" tarzı bir pozisyonlanma ikna edici değer kazanamayacaktır. Cumhur İttifakı'na gelince... "Ayrılsak da beraberiz" çağrışımı yapan cümleler, MHP kurmay aklının hayli uçlara gittiği izlenimini uyandırmaktadır."

Öne Çıkanlar