Prof. Dr. Naci Görür üniversiteleri tepkiye çağırdı: ‘Böyle durumlarda üniversiteler ses verir ve…’
Gazete Pencere- CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı, Türkiye Belediyeler Birliği ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki soruşturma kapsamında tutuklandı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önce diplomasının iptali ardından gözaltına alınıp tutuklanmasına milyonlar tepki gösterdi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tutuklanmasının ardından İstanbullulara ve tüm Türkiye’ye çağrı yaptı. İmamoğlu “Oyunuzu kullanın Saraçhane’de e diğer illerimizde demokrasi meydanlarında buluşarak sesinizi yükseltin” dedi.
Halk İmamoğlu’na oy vermek için sokaklara döküldü.
Ekrem İmamoğlu’na destek için üniversiteler miting alanlarını doldurdu ve İstanbul’un dört bir yanında yürüyüşler yaptı.
Prof. Dr. Naci Görür, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlayan protestolara destek vererek üniversite öğrencilerinin sokağa çıkmasına karşılık üniversitelerin de kurumsal olarak tepki vermesi gerektiğini belirtti.
Prof. Dr. Naci Görür’ün mesajı şöyle:
“Sevgili arkadaşlar
Ülkede üzücü olaylar cerayan ediyor. Halbuki millet olarak çok daha yararlı ve çağa uygun bir gündemimiz olmalıydı. Burada hiç akla gelmiyor ama üzücü olan üniversitelerin tutumu. Üniversiteler bilim üretirler ve aynı zamanda o toplumda öğretilerinin hakkıyla uygulanıp uygulanmadığını denetler ve gözetirler. Bilgi toplumlarında hukuku guguk yapamazsınız, sağlığı göstermelik hale getiremezsiniz, kent planlamasını kaosa dönüştüremezsiniz, rant uğruna deprem dirençşiz yapılar yapamazsınız vb. Böyle durumlarda üniversiteler ses verir ve ülkeyi uyarırlar. Bizde üniversiteler sessiz. Ne yazık. Sevgiyle”
Celal Şengör'den iktidara sert sözler: ‘Sokakta olanlar çapulcu değil vakur bir halk’
Kaynak:Haber Merkezi