Özgür Özel'den 'yenidoğan çetesi' açıklaması: 'Devletteki bağlantılarına bakmak lazım'

Özgür Özel'den 'yenidoğan çetesi' açıklaması: 'Devletteki bağlantılarına bakmak lazım'
CHP lideri Özgür Özel, İstanbul'daki "yenidoğan çetesi" soruşturmasına ilişkin yaptığı açıklamada “Bu lanet olası çetenin çökertilmesi yetmez. Devletteki bütün bağlantılarına bakmak lazım” ifadelerini kullandı.

İstanbul​'da, ‘Yenidoğan Çetesi’ adlı verilen bir çetenin özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek 12 bebeği bilinçli şekilde ölümlerine neden oldukları ortaya çıkmıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’da 14. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali'nde gazetecilerin ‘yenidoğan çetesi’ ile ilgili sorularını yanıtladı.

"Devletteki bağlantılarına bakmak lazım"

Özel, açıklamasında şunları söyledi:

Yaşama yeniden tutunma bir yeni doğan bebek bütün dünyayı umuttur ailesine büyük bir neşedir. Koca bir aile için yaşama yeniden tutunma, yaşama dair umutların tazelenmesidir. Böyle bir anda sağlık sisteminin içindeki açıklardan istifade ederek küçücük bebeklerin yaşamını yok sayan, gözünü para hırsıyla kan bürümüş olan bu lanet olası çetenin çökertilmesi yetmez, devletteki bütün bağlantılarına bakmak lazım. Bunun ucu kime gidiyorsa, kime dokunuyorsa doktorsa doktor, paşa kimse paşa kim hemşireyse hemşire ama bunların bütün bir meslek grubunu kötülemeden ama içindeki çürükleri ayıklayarak mutlaka ilerlemek lazım. Hangi siyasi görüşten, hangi siyasi partiye yakın oluruz olsun, kimse kimseyi korumasın."

"Bu ahlaksızların başı ezilsin"

"Bu vicdansızların bu ahlaksızların başı ezilsin ki bir daha böyle bir şey... Yani 'yenidoğan çetesi' ne demek ya! Yeni doğan çocukları başka bir yere sevk edip pahalı tedavi yapacağız diye hayatlarına mâl olan bir iş yapıyorlar. Bu vicdansızların en ağır cezayı almaları için üzerimize ne düşünüyorsa hep birlikte yapmalıyız.”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar