Özgür Özel'den Erdoğan açıklaması: Erdoğan'ı karşıladık ama uğurlamadık çünkü tarafsız değildi

Özgür Özel'den Erdoğan açıklaması: Erdoğan'ı karşıladık ama uğurlamadık çünkü tarafsız değildi
CHP Genel Başkanı Özel Erdoğan'ı karşılarken ayağa kalkmalarını cumhurbaşkanlığı makamına saygıdan dolayı olduğunu belirtti. Özel uğurlamama gerekçesini ise Erdoğan'ın Genel Başkan sıfatıyla konuşması olduğunu belirtti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'nin açılış konuşmasını yapmak için Erdoğan'ı karşılama gerekçesi olarak cumhurbaşkanlığı makamına saygı olduğunu belirtti. Özel Erdoğan'ı konuşmasından sonra uğurlamamalarını ise Erdoğan'ın genel başkan Sıfatıyla konuşmasını gerekçe gösterdi.

Özgür Özel'in açıklaması şu şekilde oldu:

20 kadar arkadaşımın bu konuda benim içime sinmiyor kalkmam demesini anlayışla karşılıyorum. CHP öyle şey bir parti değil hani MHP gibi otur hep birlikte oturalım, kalk hep birlikte kalkalım.. Ama partinin politikalarına karar veren merkez yönetim kurulu grup başkanvekillerimiz olarak bizim verdiğimiz karar doğrudur.

Şöyle ki doğrudur biz makamı saygıyla karşıladık, ve anayasada tarafsız olduğu yazıyor, bir cumhurbaşkanını anayasaya uygun şekilde biz karşıladık, konuşması tarafsızca olsaydı giderken de uğurlardık ama konuşması bir parti genel başkanı konuşması olduğu için her ne kadar üslubunda itiraz edeceğimiz kavga edeceğimiz bir kısım yok ama içeriği çok tartışmalı ama bir genel başkan konuşması o, bir tarafsız cumhurbaşkanı konuşması değil. O yüzden de giderken uğurlamadık, yerimizdeydik.

Bizim makama saygı noktasındaki ifademiz dünden bugüne kurulmuş değil. Benim yıllardır savunduğum ve 5 Kasım kongresinde de söylediğim sadece o değil hem müzakere hem mücadele sadece o değil yurt dışında çok sıkı temaslarla bu ülkeyi CHP yönetebilir algısını güçlendirmek...

O yolda gidiyoruz bir tutarsızlığımız olmadığı için hiçbir tereddütümüz yok... Ben o arkadaşlarımızın hiçbirini ayırıp da onlara kötü demem ama diğer arkadaşlarımıza da kötü dedirtmem.

Kaynak:İzzet Doğan

Öne Çıkanlar