Özgür Özel'den atanamayan öğretmenlere çağrı: 18 Mayıs'ta Saraçhane'deyiz

Özgür Özel'den atanamayan öğretmenlere çağrı: 18 Mayıs'ta Saraçhane'deyiz
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, atanamayan öğretmenleri, mülakat mağdurlarını, yeni müfredattan endişe duyanları 18 Mayıs'ta saat 13.00'de İstanbul'da Saraçhane'ye çağırdı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Cumhuriyet Gazetesi'nin 100. Yılı kutlamaları için yapılan etkinlikte açıklamalarda bulundu.

Özel, konuşmasında atanamayan öğretmenleri, mülakat mağdurlarını ve yeni müfredattan endişe duyanları 18 Mayıs’ta Saraçhane'de yapacakları mitinge çağırdı.

Özel, konuşmasında "CHP olarak 19 Mayıs’tan bir gün önce tüm atanmayan öğretmenleri müfredattan endişe duyanları çağdaş eğitim talep edenleri saat 13’te Saraçhane Meydan'ına bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

20 bin atamaya öğretmenler tepkili


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıklaması atama bekleyen öğretmenleri hayal kırıklığına uğrattı.

Bakan Tekin, öğretmen atamasında en çok alım yapılacak branşları duyurarak, "Sınıf öğretmenliği için 3 bin 263 arkadaşımız, özel eğitim öğretmenliği için 2 bin 499, rehberlik bin 597, din kültürü ve ahlak bilgisi bin 594, İngilizce 968" açıklamasında bulundu.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası ise 20 bin atamanın ihtiyacı karşılamaktan uzak olduğunu belirterek, “Bakanlık tüm ilişkileri ve eğilimi ile beraber özel öğretimin önünü açan, bu anlamda yüz binlerce öğretmeni patronların kölelik koşullarına iten bir tercihi savunuyor. Bugün itibari ile öğretmenlik bir meslek olarak daha fazla asgari ücret düzeninin pençesinde, rıza ve mecburiyet tuzağının içindedir." dedi.