Özgür Özel'den sokak çağrısı: Bundan sonra meydanlardayız!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına tepkiler yükselmeye devam ediyor.
İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ikinci gününde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, saat 20.30'da Saraçhane'de toplanma çağrısı yaptı.
Çağrıların ardından İstanbul'un dört bir yanından yurttaşlar. Saraçhane'ye akın etti.
Saraçhane açıklamalarda bulunan Mansur Yavaş'ın konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:
- Bu ülkeyi sahipsiz bırakmadık, asla bırakmayacağız. Bu ülkenin geleceğine, iradelerine sahip çıkan vatandaşlarımıza saygıyla selamlıyorum. Hak yerini bulacak, hukuk ve demokrasi kazanacak. Bunu sizlerle birlikte yapacağız.
Buraya tüm Türkiye olarak toplandık. Anayasamıza sahip çıkmak için buradayız. Milli iradenin üzerinde hiçbir şeyin olamayacağını söylemek için buradayız. Bugün burada; Ekrem İmamoğlu'nun hakkını savunmak, İsmail Saymaz'ın gazeteciliğine devam etmesini sağlamak ve Atatürkçü teğmenlerimizin hakkının yenmemesi sağlamak için buradayız
- Bizler koltuk kavgası içinde değiliz. Oylarımızla, demokrasimize sahip çıkacağız. Gerçek bir adalet, bağımsız ve tarafsız bir yargıyla mümkündür. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denendi ve olmadı. Asla umutsuz olmayacağız. Umutsuzluk kaybetmek demektir. Ekrem Başkan da aramıza katılacak. Buna inanın, Türk milleti bunu daha önce yaptı.
Özgür Özel'den biber gazı tepkisi
Yavaş'ın ardından konuşan CHP lideri Özel ise, Saraçhane'de toplananlara biber gazı sıkılmasına tepki göstererek şunları söyledi:
"İstanbul Valisi Davut Gül'e sesleniyorum. Bu meydanı provoke etme. Bu meydanda biber gazı görmeyeceğim. Bir daha görürsem olacaklardan emniyet müdürü ve vali sorumludur. İl başkanımız valiye ulaştı. Buradaki durumu anlattı. Kendisi de gaz sıkılmaması yönünde talimat verdiğini söyledi. Bundan sonra kimse CHP'den salonlarda siyaset beklemesin. Bundan sonra sokaklardayız, meydanlardayız."
"Bundan sonra sokaklardayız"
Bundan sonrası süreçte kimse CHP’den salonlarda binalarda, siyaset beklemesin bundan sonra sokaklardayız meydanlardayız.
Sokaklar bizimdir, meydanlar bizimdir. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Şiddete bulaşmadan, hak aramak için, söke söke almak için sokaklar bizimdir, meydanlar bizimdir. Bana diyorlar ki sokak çağrısı mı yapıyorsun. Evet sokak çağrısı yapıyorum!
Bundan sonra korku duvarları yıkıldı. Buradan barikatları yıkanlara, yüzbinleri aşanlara helal olsun. Pazar günü kimse evinde oturmayacak. Bu tarihi göreve hazır mıyız? Pazar günü sadece CHP'lilerin günü olmaktan çıkmıştır.
"Erdoğan, bizi korkutamazsın, sen korkacaksın!"
"Sen bizim seçtiğimizi nezarethanelerde tutarken biz evde oturmayacağız"
Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Özel, Ey Tayyip Erdoğan, sen en çok sokaklardan korkarsın. Artık sokaklardayız, meydanlardayız! Korkmaya devam et! Bizi korkutamazsın, sen korkacaksın!" dedi.
"Türkiye'nin en önemli günü pazar günü"
Özel devamında şöyle konuştu:
Ekrem Başkan hatırlatıyor. İstanbul'un, Türkiye'nin en önemli günü pazar günü. Pazar günü tüm Türkiye'de sokaklarda mıyız? CHP'liler sandık başına giderek cumhurbaşkanı adayını seçecek. CHP'li olmayanlar da Dayanışma Sandığı'nda olacak. Eşinizi, dostuğunuzu seçin, sandığa kadar eşlik edin!
"Taksim'i de geri alacağız"
Gençler diyor ki 'Özgür bizi Taksim'e götür' o da olacak! İstanbul'un iradesi gözaltında. Biz öncelikle İstanbul emanetine, Saraçhane'ye sonuna kadar sahip çıkacağız. Birileri bizi bu meydandan çıkartmak, Ekrem Başkanı'nın aldığı yetkiye kayyım atamak istiyor. Teslim olmayız!
Tayyip Erdoğan, buradan sana sesleniyorum. Aklını başına al, millet bu görevi Ekrem Başkan'a verdi, bu binadan uzak dur dedi. Milletin verdiği yetkiyi kayyımla almak istersen, İstanbul'un yetkisini sana teslim etmeyeceğiz
Elbette Taksim'i de geri alacağız. Millet seni istifaya davet ediyor!"
Kaynak:Haber Merkezi