Özel'den gri liste açıklaması: Türkiye'yi o listede tutan bu iktidardan başkası değildi

Özel'den gri liste açıklaması: Türkiye'yi o listede tutan bu iktidardan başkası değildi
CHP Genel Başkanı Özel CHP Yurt Dışı Örgütlenme İkinci Yüzyıl Vizyonu Çalıştayı'nda Türkiye'nin gri listeden çıkarılmasına ilişkin, "Türkiye'yi o listede tutan bu iktidardan başkası değildi" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür CHP Yurt Dışı Örgütlenme İkinci Yüzyıl Vizyonu Çalıştayı'ndaki konuşmasında AKP iktidarına yüklendi.

Özel'in konuşmasından satır başları:

"Avrupa Birliği'ne girmek için karşınızdakiler sizi dinlerler ancak acı acı tebessüm ederler.

Karşınızdakiler sizi Suriyeli sığınmacılar için kampa dönüştürebilecekleri, parasını verip susturdukları bir paydaş olarak görürler. Sizi asla ve asla ortak paydada bir aday ülke olarak görmezler.

6 milyon Euro için el sıkışılması Erdoğan ve Merkel açısından bir başarıdır. Ancak Türkiye ve AB idealleri açısından utanç verici bir kilometre taşıdır.

Para karşılığında 10 milyona varan sığınmacının Türkiye'de bulunmasıdır.

"Bugün gri listeden çıkmakla övünüyoruz. Buradan hatırlatalım; biz gri listeye 2021 yılında girdik. Biz gri listeye bugün son günlerde hızla yapılan bazı kanuni düzenlemeler yapılmadığı için girdik... Gri listeden çıkarılmamızdan bir gece önce siyasi değerlendirmelerle, 'bizi orada tutacaklar mı' gibi tuhaf değerlendirmelerle yani özgüveni eksik bir şekilde yarım yamalak Burkina Faso'nun olduğu yerden kurtulduk. Ama üç yıldır bizi orada tutan ve Türkiye'yi bu utançla yüzleştiren iktidardan başkası değildi."

Kaynak:Haber Merkezi