ORC'den yeni anket: 'Türk ekonomisinin düzeleceğini düşünüyor musunuz?'

ORC'den yeni anket: 'Türk ekonomisinin düzeleceğini düşünüyor musunuz?'
ORC Araştırma şirketinin yaptığı ankete göre, Türk ekonomisinin geleceği hakkında halkın genel görüşü ortaya kondu. Ankette katılımcılara "Türk ekonomisinin düzeleceğini düşünüyor musunuz?" sorusu yöneltildi ve sonuçlar oldukça çarpıcı bulgular içerdi.

ORC Araştırma şirketi tarafından 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılan ankette, Türk ekonomisinin geleceği konusunda halkın görüşleri sorgulandı. Ankete katılan toplam 5 bin 620 kişinin yüzde 69,8'i Türk ekonomisinin düzeleceğine inanmadıklarını belirtti. Yüzde 20,6'sı ise ekonominin düzeleceğine inandığını ifade ederken, yüzde 9,6 ise fikir belirtmedi.

Anket sonuçları, halkın ekonomik durum ve gelecek beklentileri konusundaki endişelerini gözler önüne seriyor. Özellikle ekonominin geleceği üzerine artan belirsizlikler ve olumsuz beklentiler, geniş bir kesimin umutsuzluğunu yansıtıyor.

Katılımcıların yüzde 69,8 gibi oldukça büyük bir oranı ekonominin düzeleceğini düşünmediğini söyledi. Yüzde 20,6 bu soruya 'evet' yanıtını verirken yüzde 9,6 fikir belirtmedi.

ekran-goruntusu-2024-06-26-160951.png