Türkevi ve rüşvet iddiası! New York'taki 'yolsuzluk' iddianamesine Ankara'dan ilk açıklama: Karışmamız söz konusu değil

Türkevi ve rüşvet iddiası! New York'taki 'yolsuzluk' iddianamesine Ankara'dan ilk açıklama: Karışmamız söz konusu değil
Türkevi binasıyla ilgili devreye girmesi için yasa dışı bağışlar aldığı iddia edilen New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında soruşturma sürüyor. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli ise soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu.

New York Belediye Başkanı Adams hakkında şehir yönetimindeki nüfuzundan yararlanmak isteyen kişilerden rüşvet ile yasa dışı olarak kampanya katkısı aldığı ve ücretsiz yurt dışı gezileri kabul ettiği suçlamasıyla başlatılan soruşturma devam ediyor.

Adams hakkında hazırlanan 57 sayfalık iddianamenin önemli bir bölümünü Türk iş insanları ve en az bir Türk yetkiliyle bağlantılı suçlamalar oluşturdu.

İddianamede Adams'ın "bilerek haksız çıkar kabul ettiği" yabancı uyruklu kişiler Türk iş insanları ve en az bir "Türk yetkili" olarak anılıyor.

"Hukuki süreci takip ediyoruz"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, konuya ilişkin soru üzerine şu açıklamada bulundu.

"Yurtdışındaki temsilciliklerimiz görevlerini Viyana Sözleşmelerine ve uluslararası diplomatik teamüllere uygun olarak ifa etmektedirler. Herhangi bir ülkenin içişlerine karışmamız söz konusu olamaz. New York’ta devam eden hukuki süreci yakından takip ediyoruz. Tabiatıyla, Viyana Sözleşmelerinden kaynaklanan haklarımızı saklı tutuyoruz"

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar