'Narin' davasında yeni rapor: 'Nevzat Bahtiyar’ın iddiasını çürütüyor'
Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos 2024'te kaybolduktan sonra arama çalışmalarının 19'uncu gününde dere yatağında çuvalda, üzeri 30, 25 ve 20 kilo ağırlığındaki 3 taşla kapatılıp, çalılıklarla gizlenmiş halde cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin tutuklanan 12 kişiden 4'ü hakkında Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Ağırlaştırılmış müebbet isteniyor
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede; aracında Narin'e ait DNA ve kıl örneği bulunan amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran ile gözaltına alındıktan sonra cesedi dere yatağına taşıdığını itiraf eden komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında HTS ve baz istasyonu kayıtlarına göre, olay anında aynı evde oldukları tespit edildiği belirtilerek, 'İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
Davanın 26 Aralık'ta başlayan ve 28 Aralık'ta sona eren 2'nci duruşmasında Salim Güran, Enes Güran ve Yüksel Güran'a 'İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Nevzat Bahtiyar'a ise 'Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti.
4 Nisan'da hakim karşısına çıkacak
Tutuklu sanıkların avukatları, müşteki sıfatıyla baba Arif Güran'ın avukatları, 'katılan' sıfatıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyarbakır Barosu tarafından verilen istinaf dilekçeleri, Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde incelendi. 17 klasörden oluşan dava dosyası ile istinaf başvuruları, değerlendirme yapılması için Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi'ne gönderildi. 3'ü çocuk, 15 sanık ise 'Suçluyu kayırma' suçundan 14 Nisan'da hakim karşısına çıkacak.
Enes Güran’ın avukatları Mustafa Demir ve Mahir Akbilek ile Yüksel Güran’ın avukatı Yılmaz Demiroğlu, Narin Güran’ın öldürüldüğü saate ilişkin, müvekkillerinin telefonlarının imaj ve kayıtlarını uzman bilirkişiye rapor halinde hazırlattı. Raporu Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi’ne sunan avukatlar, müvekkillerinin kritik saatlerdeki internet hareketleriyle Nevzat Bahtiyar’ın iddialarının çürüdüğünü savundu. Raporda, özellikle olay günü kritik saatler olan 15.11 ile 15.40 arasındaki telefon kayıtları ve sonrası ele alınırken, Nevzat Bahtiyar’ın 15.07’de bir internet haber sitesine girdiği, 16.49’a kadar hareketlilik olmadığının tespiti yer aldı.