Murat Ağırel: AKP-MHP ittifakı Yavaş'ın kredi çekmesine izin vermeyip kendi belediyelerinde takır takır borçlanıyor

Murat Ağırel: AKP-MHP ittifakı Yavaş'ın kredi çekmesine izin vermeyip kendi belediyelerinde takır takır borçlanıyor
Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Ankara’da AKP iktidarı tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yönetimine tam saha baskı olduğunu belirterek, "Mansur Yavaş başkentte o kadar güçlendi ki AKP yenemeyeceğini...

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Ankara’da AKP iktidarı tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yönetimine tam saha baskı olduğunu belirterek, "Mansur Yavaş başkentte o kadar güçlendi ki AKP yenemeyeceğini anlayınca aylar öncesinden sıkıştırmalara başladı" dedi.

Ağırel, artan maliyetler nedeniyle ABB'nin belediye meclisinden borçlanma yetkisi istediğini ancak AKP-MHP ittifakının Mansur Yavaş’ın kredi çekmesine izin vermediğini belirtti.

"Amaç Mansur Yavaş yönetimindeki belediyenin iflas etmesini sağlamaktı" diyen Ağırel, şöyle devam etti:

"Başaramadılar, foyaları da ortaya çıktı. Elime geçen Ankara’daki AKP ve MHP’li ilçe belediye meclis kararlarında gördüm ki AKP ve MHP’li belediyelerin meclisleri milyonlarca liralık kredi başvurularını takır takır kabul ederek belediyelerini kurtardı. 

Mesela AKP’li Keçiören Belediyesi 200 milyon lira kredi için yetkiyi haziran ayında belediye meclisinden geçirdi. MHP’li Gölbaşı Belediyesi 50 milyon TL’yi belediye arazilerini ipotek gösterme yetkisiyle birlikte 'oybirliği' ile aldı.

Büyükşehir belediye meclisinde Mansur Yavaş’ın en büyük muhaliflerinden AKP’li Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de kolay yolu seçerek hemen borçlanmayı tercih etti. Köse, geçen şubat ayında belediyeyi yaklaşık 116 milyon TL kredi çekerek borçlandırma kararını meclisten geçirdi.

AKP’li Altındağ Belediyesi ise Aralık 2019’da geçirdiği tek bir karar ile belediye bütçesinin yüzde 10’u kadar borçlanma yetkisini aldı. Her yıl meclis yetkisi almadan kredi çekmeye devam ediyor."

Öne Çıkanlar