MHP'li milletvekilleri, Kılıçdaroğlu hakkındaki davadan vazgeçti: Talimat Bahçeli'den geldi
MHP'li milletvekilleri Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve Faruk Aksu, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "suç ve suçluyu övme" suçundan açılan davadaki şikayetlerini geri aldı.
MHP'li Yıldız basın açıklamasında, “Terörsüz Türkiye” ve bölge barışı için yürütülen duruşa paralel olarak şikayetlerinden vazgeçtiklerini bildirdi.
Yıldız açıklamasında "Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, 'Terörsüz Türkiye ve bölge barışı için yürütülen kararlı politikaya' paralel olarak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin önceki Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında sözlü olarak dile getirdiğimiz şikayetten vazgeçme hususunun bir dilekçeyle mahkemesine sunulması talimatını vermiştir" ifadelerini kullandı.
Şikayet dört yıl önceydi
2020 yılında, MHP'li isimler dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun farklı tarihlerde yaptığı açıklamaları gerekçe göstererek, "zincirleme şekilde suç ve suçluyu övme" suçlamasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.
14 Mayıs 2023 seçimleriyle milletvekili düşen Kılıçdaroğlu hakkında iddianame hazırlanmıştı. İlk duruşması geçtiğimiz aylarda yapılan davanın bir sonraki duruşması önümüzdeki perşembe günü yani 10 Nisan'da görülecekti.
Kaynak:Haber Merkezi