MHP'li İzzet Ulvi Yönter'den Özel'e: Özgür, iddialarını ispat etmelisin, etmezsen namertsin…

MHP'li İzzet Ulvi Yönter'den Özel'e: Özgür, iddialarını ispat etmelisin, etmezsen namertsin…
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Özgür Özel'in "İsimlerini söylemediğim halde hakaretlerle cevap veren iki kişinin Olcay Kılavuz’la olan ilişkileri de malumdur." sözlerine cevap verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Özgür Özel'in Olcay Kılavuz ve Sinan Ateş cinayetiyle ilgili sözlerine cevap verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Özel'e ilişkin şunları söyledi:

"Özgür, iddialarını ispat et demiştim, ispat etmezsen alçaksın, şerefsizsin diye yazmıştım…Sözlerimin arkasındayım…Hala senden çıt yok, aynı tas aynı hamam devam ediyorsun…Yalandan medet umuyorsun, ihanet hançeri elinde ortalıkta adamım diye dolaşıyorsun…Özgür, iddialarını ispat etmelisin…Etmezsen namertsin…"

Özgür Özel isim vermeden Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter Hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

Benim Sayın Bahçeli’yle yaptığım görüşmede tam tersi bir atmosfer vardı. Çok özele girmem doğru olmaz ama Sayın Bahçeli’nin de bu konuda önemli tespitleri vardı. Ve ben görüşmede kendisinin fikirlerinden istifade ettiğimi kendisine de ifade ederek ayrıldım. Ama tabii siyasi partilerin grup konuşmaları, kendi gruplarına ve tabanlarına yapılan konuşmalar. Sayın Bahçeli’nin grup konuşmasındaki üslubunu benimle yaptığı görüşmedeki üslubuyla bağdaştıramadığım için o metni yazan, metne katkı sağlayanlardan ikisinin -ki normalleşme sürecinden korktukları için- yaptığını düşündüm ve açıkladım. Çünkü normal bir demokraside başkentin ortasında bir siyasi cinayet işlendiğinde o nereye gidiyorsa gider ve buna hiçbir parti engel olmaz. Hatta somut gerçeğe, hakikate ulaşılması için elinden geleni herkes yapar. Maalesef MHP bu demokratik, beklenen ve olmazsa olmaz davranışın çok dışında. Ve bunda yavaş yavaş o iki kişinin sorumluluğu daha da somutlaşıyor. Sayın Ali Yerlikaya’nın Bahçeli’yi ziyaretinden sonra Olcay Kılavuz’un görevden alınması...

Olcay Kılavuz'un görevden alınması bu anlamda son derece önemli bir işarettir ve benim işaret ettiğim, isimlerini söylemediğim halde hakaretlerle cevap veren iki kişinin Olcay Kılavuz’la olan ilişkileri de malumdur. Bu iş nereye kadar gidiyorsa gitmeli, hem MHP hem Türkiye siyaseti bu yükten kurtulmalıdır. Bunu taşıyamayız. Ve memnun olduğum bir kısım da, bu iki kişi dışında, MHP’de bu ikisini savunan kimse olmadı. Hatta keşke görev bölümü yapsalardı biri birini, biri diğerini savunsalardı hiç olmazsa kendilerini kendilerinden başka savunan olurdu.

Sayın Bahçeli normalleşmenin partisinin siyasetteki kilit rolünü ortadan kaldıracağını değerlendirerek normalleşmeye itiraz etmeye karar verdiyse bunu saygıyla karşılarım. Ama MHP’nin normalleşmemesi bizim normal davranmamamızı gerektirmez. Hem kendilerine karşı hem bütün siyasi muhataplarımıza karşı biz normal bir demokrasideki gibi davranmaya devam edeceğiz.

Öne Çıkanlar