MHP lideri Devlet Bahçeli'den Öcalan'a ikinci çağrı: Örgütün lağvedildiğini açıklasın, umut hakkı için yasal düzenleme yapılsın

MHP lideri Devlet Bahçeli'den Öcalan'a ikinci çağrı: Örgütün lağvedildiğini açıklasın, umut hakkı için yasal düzenleme yapılsın
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu. Bahçeli Meclis'te "Örgütün lağvedildiğini açıklasın, umut hakkı için yasal düzenleme yapılsın" dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında tarihi bir çağrı yaparak PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Meclis'te konuşmasını örgütünü lağvederse umut hakkından yararlanabilmesini istedi.

Bahçeli'nin konuşmalarından öne çıkanlar şöyle

‘Belki bugünden sonra tarihin akışı farklı olacaktır’

“Tarihin dönüm noktaları keskin virajları geleceğe eklemlenmesi beklenen kırılgan bağlantı hatları vardır. Böylesi aktif bir işleyişinin tam ortasındayız. Geçmiş ve geleceği yeniden inşa sorumluluğu omuzlarımıza binmiştir. Türk milliyetçiliğin varlığını güçlü şekilde ibra etmesi gerekmektedir. Belki bugünden sonra tarihin akışı daha farklı olacaktır. Belki bugünden sonra Türkiye’nin prangaları tamamen kırılacaktır.

'Kitabın ortasından konuşacağım'

Bugün kitabın ortasından ve hiçbir yoruma ihtiyaç bırakmayacak şekilde konuşacağım. Bugün milli birlik ve kardeşlik duygumuzun üzerine gelinmek istenen yabancı menşeli örtüyü kaldıracağım. Alışıldık söylem kalıplarından kaçmanın az da olsa vakti geldiyse o vakit bu vakittir. Mevcut ve muayyen gerçeklere bakarak, muazzez milletimizin ayak bağlarını çözmenin ilk adımını atacağım.

'Türkiye ekonomisi fırtınayı atlattı'

Sıcak gündem konumuza geçmeden önce bazı düşüncelerimi huzurunuzda paylaşacağım” diyen Bahçeli ekonomik duruma ilişkin şunları söyledi:

“Türkiye’nin çözmeyeceği altından kalkamayacağı hiçbir sorun yoktur. Yeter ki sırt sırta verelim. Türk milliyetçiliğinin ve milliyetçilerinin var olan her konuda söyleyecek sözü vardır. Bunların ilki Türkiye ekonomisi çok şükür şiddetli fırtınayı atlatmıştır. Bittik, battık diyenlerin yüzünü kızartmıştır.

'Enflasyonla mücadele sürmektedir'

Ancak enflasyon ve hayat pahalılığı her insanımızı haklı olarak rahatsız etmektedir. Bu konudaki şikayetleri oratadan kaldırmak başlıca görevimizdir. Gelir dağılımı adaletsizliği canımızı sıkan başka bir olumsuzluktur. Para maliye ve gelirler politikasının tam bir uyum içinde devrede olması, tasarruf eğiliminin yükselmesi vatandaşlarımızın günlük hayatına makro ekonomik görünüme zamanla pek müsbet devam edecektir. Enflasyonla mücadele sürmektedir.

‘Yenidoğan Çetesi’ne ilişkin yorum: Kana susamış katiller sürüsü

“Bebeklere, kadınlara, çocuklara masum ve mazlum insanlara kasteden her insan esfel-i safilindir. Yeni doğan bebekleri SGK’den günlük 8 bin lira alabilmek için yoğun bakımda tutup ölümlerine neden olan, pasif ötenaziye başvuran insanın aklına gelemeyeceği kalbini kaldıramayacağı yöntemleri kullananlar emin olun sadece sağlık çalışanlarının değil insanların yüz karasıdır. ‘Yenidoğan çetesi’ denilerek dünyaya gelen her bebeğe aslında haksızlık yapılıyor. Bunlar olsa olsa kana susamış katiller güruhudur.

'Bakanlık zamanında müdahale etti'

Toplumsal eş zamanlı olarak toplumsal infialin kışkırtılması bunun da siyasi propaganda aparatı olarak kullanılması, başka bir tertibin ihmalini akla getirmektedir. Elbette suçun önlenmesi milletin en haklı talebidir. Ancak devlet millet uyumunu sakatlayacak, kahredici olayların sosyal ve ulusal medyadan ifşa edilmesi ve bunların provokasyon iklimi canlı tutması kuşku vericidir. Sağlık Bakanı’nın da ifade ettiği gibi suç ve cinayetler aylar öncesinde tespit edilmiş fakat bugünkü gibi konuşulmamıştır. Bakanlık zamanında olaya müdahil olmuştur. Sağlık Bakanımızın istifasını istemek hangi akla hizmettir? İl müdürlüğü döneminden bu yana tavizsiz duruşunu tebrik ediyorum.

Türkiye’de güven bunalımı yoktur. Seçimler zamanında yapılacaktır. Herkes siyasi hesabını buna muaffık yapmak zorundadır

'İstanbul Barosu yorumu, Anayasa'nın ilk dört maddesi yorumu'

“20 Ekim 2024 tarihinden İstanbul1 No’lu Baro Başkanlığı seçimlerinde İstiklal Marşı’mızı hazmedemeyenlerin ortalıkta cirit atması. KHK ile ihraç edilmiş ne idüğü belirsiz eski bir CHP vekilinin başkan seçilmesi yaptığı konuşmasında ‘Anayasa’nın ilk dört maddesine olumlu manada dokunmayı’ telafuz etmesi skandal olmasının ötesinde yeni bir tuzağın kurulduğunu göstermekte. Anayasa’nın ilk dört maddesine olumlu veya olumsuz nasıl dokunulacağını açıklaması böyle bir teşebbüs halinde nelerin yaşanacağını akıl izandan geçirmesi ikaz ve tavsiyemizdir. Cahile meydanı boş bırakırsan ayaklar kendilerini baş oldum sanır. Uyarıyorum baş olan ayaklar tek dursun akıllı olsun ayranımızı kabartmasın milletin sabrını yanlışa yormasın.

FETÖ yorumu: Dünya ona bile kalmadı

FETÖ'nün lideri Fetullah Gülen'in ölümünden de bahseden Bahçeli, "Yapılan hiçbir kötülük kimsenin yanına kalmaz, yarına da bırakılmaz. FETÖ elebaşına bile dünya kalmadı. Casusluk eğitimi aldığı ülkede öldü gitti. Dileğim cehennemde ebediyen yanmasıdır" dedi.

Bahçeli'den Öcalan'a ikinci çağrı

Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini açıklasın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılması ve bundan da yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne Edirne, adres İmralı'dan DEM'e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız.Türk milleti bölücü terörle yaşamaya mecbur değildir. Ortak gelecek ve tam bağımsızlık için bunu dahi sineye çekmeye hazırız. Yeni yüzyıl yeni hayat yeni Türkiye temelinde bagajları boşaltalım, milli ülküleri hep birlikte yaklayalım. Üçüncü hüküm cümlem de şu şekildedir; Diyarbakır Anneleri, çocuklarıyla buluşturulmalıdır. uzattığım elin bir diğer anlamı da budur. Terör yöntemleriyle herhangi bir yakın veya uzak hedefe ulaşıldığı görülmüş duyulmuş şey değildir. Barışçıl yöntemler varken teröre müracat cinayettir."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar