Meteoroloji'den kavurucu sıcaklık uyarısı: Tüm Türkiye'yi etkisi altına alacak!

Meteoroloji'den kavurucu sıcaklık uyarısı: Tüm Türkiye'yi etkisi altına alacak!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 4 Haziran tarihli hava durumu raporuna göre, sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur, Eskişehir ve Hakkari çevreleri ile Ankara'nın batısı ve Bolu'nun güney ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarının Türkiye genelinde mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Marmara'da hava durumu

Marmara Bölgesi genelinde hava durumu büyük ölçüde parçalı ve az bulutlu olacak. Özellikle Bilecik çevrelerinde öğleden sonra ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Edirne'de sıcaklık 38°C'ye ulaşacakken, parçalı bulutlu bir gökyüzü hakim olacak. İstanbul 30°C ile daha serin bir gün geçirecek. Kırklareli ve Kocaeli'de sırasıyla 36°C ve 37°C sıcaklıklarında da parçalı bulutluluk gözlemlenecek.

Ege'de hava durumu

Ege Bölgesi genelinde havanın büyük bir kısmı az bulutlu ve açık geçecek. Bölgenin iç kesimleri ise parçalı bulutlu olacak. Özellikle Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinde öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Afyonkarahisar'da hava parçalı bulutlu olacak ve öğleden sonra 31°C sıcaklıkla birlikte sağanak ve gök gürültülü yağışlar görülecek. Denizli'de ise 40°C sıcaklıkla öğleden sonra aynı şekilde yağışlar olması öngörülüyor. İzmir ve Muğla'da ise sıcaklıklar sırasıyla 36°C ve 37°C olarak ölçülüyor ve hava az bulutlu ile açık olacak.

Akdeniz'de hava durumu

Bölge genelinde hava az bulutlu ve açık olacak. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde ise parçalı bulutluluk gözlenecek. Öğleden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Adana'da sıcaklık 42°C'ye ulaşırken, Antalya 35°C ve parçalı bulutlu, öğleden sonra iç kesimlerde yağışlı olacak. Hatay 39°C ile açık bir gün geçirecek.

İç Anadolu'da hava durumu

Parçalı ve az bulutlu bir gün öngörülüyor. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde Eskişehir ve Ankara'nın batı ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ankara 32°C, Eskişehir 36°C sıcaklıkla parçalı bulutlu olacak. Konya ve Sivas sırasıyla 33°C ve 30°C ile parçalı bulutlu bir gün geçirecek.

Batı Karadeniz'de hava durumu

Parçalı bulutlu hava hakim olacak. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde Bolu'nun güney ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olması tahmin ediliyor. Düzce 37°C, Sinop 27°C ve Zonguldak 29°C ile parçalı bulutlu olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz

Bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Artvin 32°C, Samsun 27°C, Tokat 34°C ve Trabzon 25°C sıcaklıklarla az bulutlu ve açık bir gün öngörülüyor.

Doğu Anadolu'da hava durumu

Bölgenin büyük kısmı az bulutlu ve açık olacak. Erzurum 26°C, Kars 25°C, Malatya 35°C ve Van 25°C ile parçalı ve az bulutlu geçecek. Öğleden sonra Hakkari çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu'da hava durumu

Hava az bulutlu ve açık olacak. Diyarbakır ve Şanlıurfa 40°C, Gaziantep 40°C ve Siirt 36°C ile sıcak bir gün geçirecek.

Öne Çıkanlar