Meclis’te diploma protestosu! 'Kurtuluş yok tek başına'
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olmak için ön seçime tek aday olarak girmeye hazırlanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diploması, ön seçime 5 gün kala iptal edildi.
İstanbul Üniversitesi’nin İmamoğlu'nun 35 yıl önce aldığı üniversite diplomasını iptal etmesi TBMM Genel Kurulu’nda protestoyla karşılandı.
İmamoğlu'nun diplomasının hukuksuzca iptal edilmesine karşı CHP, EMEP ve DEM Parti Milletvekilleri TBMM genel kurulunda eylem yaptı.
“Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganı eşliğinde kürsüye yürüyen vekiller, kararın hukuksuz olduğunu belirtti.
"Diplomasız tek adam, diplomaları iptal ediyor"
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise Meclis Genel Kurulu'nda şu konuşmayı yaptı:
"Bugün sivil bir darbe yapılmıştır. Diplomasız tek adam, bu ülkede diplomaları iptal ediyor. Artık insanların can, mal ve hukuk güvenliği kalmamıştır. Bu hak gaspı 86 milyona değil İmamoğlu'na yapılmıştır. Bu kararı tanımıyoruz."
Kaynak:Haber Merkezi