MEB, okullardaki temizlik hizmetleri hakkında açıklama yaptı: 'Algı operasyonu yapılmaya çalışılmaktadır!'

MEB, okullardaki temizlik hizmetleri hakkında açıklama yaptı: 'Algı operasyonu yapılmaya çalışılmaktadır!'
Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki temizlik hizmetleriyle ilgili kamuoyunu bilgilendirerek, 143 bin 355 temizlik personelinin görevde olduğunu duyurdu. Bakanlık, siyasi malzeme yapılmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki temizlik hizmetleri konusunda kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yaptı. Bakanlık, Türkiye genelindeki 60 bin 487 okulda temizlik hizmetlerinin sağlandığını ve bu hizmetleri yürütmek üzere toplam 143 bin 355 temizlik personelinin görevde olduğunu duyurdu.

Açıklamada, mevcut temizlik personelinin 49 bin 578’inin kadrolu olduğu, ayrıca "İşgücü Uyum Programı" kapsamında 63 bin 777 personelin istihdam edildiği belirtildi. Ek olarak, "Toplum Yararına Program" (TYP) ile 30 bin kişilik kontenjanın daha tahsis edildiği ve bu kişilerin de tam zamanlı olarak göreve başladığı kaydedildi.

Bakanlık, bu yıl uygulamaya konulan İUP programının yeterli başvuru olmaması nedeniyle bazı gecikmelere yol açtığını da vurguladı. Temizlik şartlarının denetlenmesi için 8 bin "Okulum Temiz Tetkik Görevlisi"nin sahada görev yaptığını ifade eden Bakanlık, öğrenci ve öğretmen sağlığının korunmasının öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirtti.

Bakanlık, okullardaki temizlik sorunlarının siyasi malzeme haline getirilmesini eleştirerek, bazı belediyelerin bu konudaki algı operasyonları yaptığını belirtti. Eğitim kurumlarının siyasete malzeme yapılmaması gerektiği ifade edilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

''Bu tarzda hareket eden bazı belediyelerce, Türkiye genelinde "Okullarda temizlik sorunu varmış gibi" gösterilerek ihtiyaç veya talep olmadığı hâlde ve usullere aykırı bir biçimde okullarımıza temizlik personeli ve malzemesi gönderilmek suretiyle algı operasyonu yapılmaya çalışılmaktadır.''

gyurtwyxgaakin0.jpeg

gyurtwwwsaaqa5i.jpeg

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar