Marmara'daki deprem sonrası Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan uyarı: Bölgenin gerildiğini gösterir

Marmara'daki deprem sonrası Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan uyarı: Bölgenin gerildiğini gösterir
Marmara Denizi'nin Balıkesir yakınlarında saat 22.26 sularında 7 kilometre derinliğinde ve 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Prof. Dr. Ahmet Ercan, olası Marmara depremine işaret ederek, "Bölgenin gerildiğini gösterir" şeklinde uyarıda bulundu.

Marmara Denizi'nde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem, İstanbul ve çevre şehirlerde hissedildi. Marmara'daki depremden kısa bir süre sonra da Tekirdağ'ın Güzelkoy açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem meydan geldi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Tekirdağ açıklarındaki deprem sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

deprem.jpg

Ercan, "19 Temmuz 22.26’da Marmara Adası kuzey batısında Kuzey Anadolu Kırığının Tekirdağ kolu üzerinde 4,2 km derinde olan M4,1’lik küçük deprem, bölgenin gerildiğini gösterir" ifadelerini kullandı.

Ercan paylaşımında akıllara gelen “Marmara Denizi'ndeki deprem büyük depremin habercisi mi?" sorusuna da yanıt verdi. Ercan paylaşımının devamında, "Ancak, beklenen büyük depremin yakınlaştığını, ya da ayak sesleri olduğunu göstermez. Sıkıntı yok" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar