Kurban Bayramı'na ayarlı bilet fiyatlarına tepkiler büyüyor: Sadece İstanbul'dan çıkmak için binlerce liraya ihtiyacınız var!

Kurban Bayramı ile birlikte otogarlarda hareketlilik sürüyor. Vatandaşlar bilet fiyatlarından şikayet ederken otobüs firmaları zam yapmadıklarını açıkladı. Peki bilet fiyatlarında durum nasıl? İstanbul'dan çıkmak için binlerce liraya ihtiyacınız var

Kurban Bayramı öncesi otogarlarda hareketlilik ve yoğunluk başladı. Vatandaşlar İstanbul’dan memleketlerine gitmek için otobüs fiyatı ararken enflasyonda yaşanan artış bilet fiyatlarını da buldu.

Vatandaşlar bilet fiyatlarına tepki gösterirken firma sahipleri ise bilet fiyatlarının yüksek olmadığını söylüyor.

İstanbul’da bulunan Esenler Otogarı’ndaki otobüs firması esnafı fahiş zammı yapanların yakın mesafe ulaşım firmaları olduğunu söylerken başka bir çalışan ise uzun mesafe yapan otobüs firmalarının çok yüksek oranda zam yaptığını dile getirdi.

Esnaf fiyatlara ‘normal’ diyor

Bursa’ya yolcu taşımacılığı yapan firmada çalışan Faruk Tuğlu, işlerin durgun olduğunu söyledi. Tuğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Arabalar boş. 5-6 kişi gidiyor. İnsanlarımız zaten genelde arife gününü bekliyor. Arifeden sonra dolmaya başlayacak. Ek seferler olacak inşallah. Şu an 10-15 tane ek seferimiz var. İnsanları mağdur etmemek için hizmette sınır yok. Fiyatlar normal. Bursa 350’yse arada bir 50 fark olabilir yani. Doğu firmaları genelde, mesele Antep, bin lira, bin 700, bin 800 lira ilave koyuyorlar. Yani fırsat… Zaten mazot da uçmuş. Allah hepimize yardım etsin. Bizim şartlar da çok kötü. Artık kimse gidemiyor. Geliyor bir aile, 5 kişi giderse nasıl olacak? Genelde çoğuna bakıyorsun, arabasına biniyor, alıyor ailesini, gidiyor.”

Zam yapıldığını kabul eden de var

Muş’a yolcu gönderen Veli Kılıç da hem okulların tatili hem de bayrama denk geldiği için yoğunluk olduğuna dikkat çekti. Kılıç, “3-4 gündür başladı bayrama hareketliliği. Talep çok var ama araba yok. Ek sefer koyduk. Günde bir taneydi, ikiye çıkarttık ama yine de yetmiyor yani. Bin 500’den bin 800’e çıkarttık. Kısa mesafeler çok yükseltmiş. Ona ben bir şey diyemiyorum ama normal şartlarda devletin biçtiği bir fiyat var. O fiyatın üzerine çıkmadık.” dedi.

Peki bilet fiyatları nasıl?

İnternet üzerinden online bilet satışı yapılan uygulamalara göre bilet fiyatları şöyle:

-İstanbul’dan Muğla’ya (15 Haziran) en uygun otobüs bileti fiyatı: Bin 300 TL

-Adana’dan Diyarbakır’a (15 Haziran) en uygun otobüs bileti fiyatı: 800 TL

-İzmir’den Ankara’ya (15 Haziran) en uygun otobüs bileti fiyatı: 700 TL

-İstanbul’dan İzmir’e (15 Haziran) en uygun otobüs bileti fiyatı: 1.199 TL

-İstanbul’dan Sivas’a (15 Haziran) en uygun otobüs bilet fiyatı: 1.380 TL

-İstanbul’dan Malatya’ya (15 Haziran) en uygun otobüs bilet fiyatı: 1.200 TL

-İstanbul’dan Trabzon’a (15 Haziran) en uygun otobüs bilet fiyatı: 1.400 TL

Öne Çıkanlar