Kılıçdaroğlu’nun rakibi Özel, İmamoğlu’nu mu temsil edecek? 

Kılıçdaroğlu’nun rakibi Özel, İmamoğlu’nu mu temsil edecek? 
Candan YıldızCHP Grup Başkanı Özgür Özel, kasım ayında yapılması planlanan büyük kurultay öncesi Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakibi olacak.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘değişim’ tartışmalarını...

Candan Yıldız

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, kasım ayında yapılması planlanan büyük kurultay öncesi Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakibi olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘değişim’ tartışmalarını başlattığı süreçte ‘sızdırılan’ online toplantıya katılan isimlerden biriydi Özgür Özel.

İmamoğlu da zaten “CHP'nin tarihini bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlar göreve hazırdır. Bunlardan birisi, Özgür Özel'dir” diyerek adaylığını bir anlamda onayladı.

İmamoğlu’nun belediye başkanlığı adaylığı kesinleşmeden önce, haziran ayında Haliç Kongre Merkezi’nde aralarında benim de olduğum gazetecilerin sorularını yanıtlarken “Laiklik, ekonomi, gençlik, kadın, dış politika, Kürt meselesi, Alevilik gibi” konularda bir ekibin çalışmalar yaptığını söyledi.

Özgür Özel’in cuma günü açıklayacağı tutum belgesinin, İmamoğlu’nun ekibinin hazırladığı metin olması şaşırtıcı olmaz. 

İmamoğlu adına açılan iktidaricindegisim.org sitesinde “demokrasiyi geliştirmek, özgürlükleri korumak ve refahı artırmak” için seçmenlere de görüş ve önerilerini bildirmeleri istenmişti.

“Sesinizi duyduk” bölümüne baktığımda 90 bine yakın vatandaşın duygu, görüş, öneri ve eleştirileri şöyle özetlenmiş:

Görüntüde, biçimde değil, özde ve ruhta demokratikleşme!

Karar süreçlerinde etkili olmanıza izin vermeyen siyasi atmosferin oluşturulmuş olmasına ve yenilginin sorumluluğunun alınmamasına çok tepkilisiniz.

Kolektif siyasetin, ortak aklın, parti içi demokrasi ve tartışma kültürünün, örgütsel emeğin ve adaletin değerine dikkat çektiniz.

Gençlerin, kadınların haklarının teslim edildiği, onların önüne fiili engeller dikmeyen bir siyasetin ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu hatırlattınız.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihsel, ideolojik köklerine ve gelişim sürecinde içselleştirdiği değerlere güçlü bir biç Farklı fikirlerin özgürce, gerçek bir saygı ve yol arkadaşlığı duygusu içinde tartışıldığı, günlük siyasetin bu tartışma sonucunda geliştirildiği bir yapı tarif ettiniz.”

Özgür Özel cuma günü yapacağı konuşmada bu görüşleri de ‘neden değişim gerekli’ nin referansı yapabilir.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Kılıçdaroğlu ile yaptığı protokolün hemen her aşamasında olduğunu açıkladığı İmambakır Üküş de gerçek te Özel’in ‘emanetçi’ aday olduğunu iddia etti ve şöyle yazdı:

Hepimiz biliyoruz ki aday olan Özgür Özel değil Ekrem İmamoğlu'dur. Özgür Özel "nöbetçi" veya "emanetçi" genel başkan adayıdır. Gelinen noktada artık Ekrem İmamoğlu genel başkan adaylığını ilan etsin. CHP'de ki gölge savaşı sona ersin . Yarışmak herkesin hakkıdır en çok da Ekrem İmamoğlu'nun hakkıdır. Çünkü Ekrem İmamoğlu ve ''ekibi" ilk günden itibaren bunu hedefliyordu. İlk günden itibaren bunu istiyorlardı. Dolasiyla bu süreç yaşanmalı.  Bu demokratik yarış olmalı ve CHP yoluna devam etmeli. Yoksa bu sorun devam edecek...Özgür Özel aday oldu kaybetti sorun çözülecek mi? Olması gereken olmalı Ekrem İmamoğlu genel başkanlık yarışına katılmalı. Böylece CHP'de gölgeler savaşı sona ermeli. Böylece CHP'de ki maskeli balo sona ermeli. Açık ve net bir şekilde aynılar aynı yerde ayrılar ayrı yerde olmalı.”

Gelişmeler böyle…

CHP'de ilçe kongreleri bitti şimdi sıra il kongrelerinde. Kurultay delegelerinin de belirleneceği bu süreçte tabii ki son sözü delegeler söyleyecek.

Öne Çıkanlar