Kılıçdaroğlu’nun dört gün danışmanlığını yapan Ulukuş’tan Özgür Özel’e: Bizim üzerimizden günah çıkarmayın

Kılıçdaroğlu’nun dört gün danışmanlığını yapan Ulukuş’tan Özgür Özel’e: Bizim üzerimizden günah çıkarmayın
Gazete Pencere Haber MerkeziCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sadece dört gün danışmanlığını yapan eski Zafer Partili Gökşen Anıl Ulukuş, CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel’in sağdan gelen...

Gazete Pencere Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sadece dört gün danışmanlığını yapan eski Zafer Partili Gökşen Anıl Ulukuş, CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel’in sağdan gelen danışmanlarla ilgili eleştirilerine yanıt vererek "Bizim üzerimizden günah çıkarmayın; eğer genel başkan olursanız Türk milliyetçilerinden oy istemeyiniz" dedi.

Özgür Özel’in "Sağdan desteklerle seçim kazanmaya çalışan, Cumhuriyet Halk Partililerin hak ettikleri koltukları sağdan gelenlere vererek, bu partinin evlatlarının hakkını yedirten birtakım kararlarla partimizin ilerleyemeyeceğini gördük" sözlerine sosyal medya hesabı (X) üzerinden yanıt veren Gökşen Anıl Ulukuş, " "Oturduğunuz makamlarda, aldığınız maaşlarda emeğimiz var. Eğer genel başkan olursanız Türk milliyetçilerinden oy istemeyiniz. Bizi seçim döneminde alkışlayıp sonra fazlalık ilan edişlerinizi de unutmayacağız sayın vekilim" diye yazdı.

Ulukuş’un sözleri şöyle:

"Sağdan gelen danışman diyerek ima ettiğiniz kişilerden biri de zannediyorum ki benim. Biz hiç grup toplantısında ağlamadık sayın vekilim. Bizim üzerimden günah çıkarmayın. Birlikte yol yürüdüğünüz Gökçe Gökçen ve Umut Akdoğan da, danışmanlık görevimi ilan ettiğimde bana karşı epey mücadele vermişti.
Siz, Gökçe Gökçen, Umut Akdoğan ve değişimci olduğunu iddia eden eski yöneticiler, hepiniz CHP’de türlü türlü koltuklara oturdunuz. Parti politikalarına yön verdiniz. Yıllardır CHP milletvekili sıfatıyla meclisten maaş ve statü kazanmaktasınız. Ben ise CHP’den hiçbir sıfatla maaş almadım. Türk milliyetçisi politikalar hariç, partiye yön vermeye çalışmadım. Arkadaşlarımla beraber CHP’yi iktidara taşımak için samimi bir mücadele verdik. Biz CHP’nin 6 ok ilkelerine inanıyoruz sayın vekilim. Bakın 5 değil, 6 ok ilkelerine inanıyoruz. Milliyetçilik ilkesini de ‘vatanı sevmektir’ diyerek geçiştirmiyoruz. Türk devletini kuran Ebedi Başkomutan gibi üniter yapımızı ve milli kimliğimizi korumak üzere ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ şiarıyla hareket ediyoruz. Oturduğunuz makamlarda, aldığınız maaşlarda emeğimiz var. Eğer genel başkan olursanız Türk milliyetçilerinden oy istemeyiniz. Bizi seçim döneminde alkışlayıp sonra fazlalık ilan edişlerinizi de unutmayacağız sayın vekilim. Sözlerim yalnızca Türk Milliyetçilerini ilgilendiren kısımlara. Siyasal İslamcılara yönelik sözlerinize aynen katılıyorum.
"

Öne Çıkanlar