Kılıçdaroğlu'ndan İzmir İl Kongresi'ndeki olayların araştırılması için talimat

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir İl Kongresi'ndeki olayların araştırılması için talimat
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İzmir 38. Olağan İl Kongresi'ndeki kavganın araştırılması ve olayları çıkartanlar için gerekli işlemlerin yapılması için talimat verdi.CHP'den yapılan açıklamada, "Genel Başkanımız...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İzmir 38. Olağan İl Kongresi'ndeki kavganın araştırılması ve olayları çıkartanlar için gerekli işlemlerin yapılması için talimat verdi.

CHP'den yapılan açıklamada, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, olağan İzmir il kongremizde kamuoyuna yansıyan ve parti kültürümüz ile bağdaşmayan olayları çıkartanların araştırılması ve gerekli işlemlerin yapılması talimatı vermiştir" ifadesi kullanıldı.

Ne olmuştu?

Dün gerçekleşen CHP İzmir 38. Olağan İl Kongresi'nde liste krizi yaşanmıştı. "Çarşaf liste örgütün alın teridir" pankartı açarak salona giren grup ile blok liste isteyenler arasında gerginlik yaşanmıştı. Protesto edenlerin kürsüden uzak tutulması için yapılan müdahalenin ardından gerginlik, kavgaya dönüşmüştü.

Kavganın son bulmasıyla yeniden başlayan kongrede, delegelerin oyuyla blok liste yöntemiyle seçime gidilmesi kararlaştırılmıştı. Seçimi mevcut CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu kazanmıştı.

Öne Çıkanlar