Kılıçdaroğlu'ndan Ali Yeşildağ açıklaması: Konuşmasın istiyorlar

Kılıçdaroğlu'ndan Ali Yeşildağ açıklaması: Konuşmasın istiyorlar
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  eski koruması Hasan Yeşildağ'ın kardeşi Ali Yeşildağ'ın "rüşvet" ...

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  eski koruması Hasan Yeşildağ'ın kardeşi Ali Yeşildağ'ın "rüşvet"  iddialarına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Kırıkkale'de düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Dün Ali Yeşildağ diye birisi... Malum bunlar saraya çok yakın insanlar. 1 milyar euro götürdüğünü söylüyor. Bunu yasaklıyorlar niye konuştun diye. Yapmaları gereken, bu adam yalan söylüyorsa hemen savcılığa bildireceksin doğrusu nedir araştıracaksın. Konuşmasın istiyorlar. Malı götürecekler. 418 milyar dolar götürdüler, 418 milyar doların tamamını getireceğim ve bu millete vereceğim."

NE OLMUŞTU?

İktidara yakın Akşam ve Güneş gazeteleri ile Kanal 24’ün de bünyesinde bulunduğu Türk Medya Grubu'nın sahibi Hasan Yeşildağ’ın kardeşi Ali Yeşildağ, dün YouTube üzerinden bazı iddialarda bulunmuştu. Yeşildağ, 2007’deki Antalya Havalimanı’nın işletme ihalesinde Çelebi Holding’in dosyasından 'evrak çalınarak' devre dışı bırakıldığını ve Erdoğan'a yakın İbrahim Çeçen'in sahibi olduğu IC Yatırım Holding’in kazanmasını sağladıklarını belirtmişti. Yeşildağ, Erdoğan’ın ihaledeki bu sürecin ardından 1 milyar dolar aldığını öne sürmüştü.

Öne Çıkanlar