Kılıçdaroğlu: Ya Allah rızası için ya, şu kul hakkı yiyenlere oy vermeyin kardeşim

Kılıçdaroğlu: Ya Allah rızası için ya, şu kul hakkı yiyenlere oy vermeyin kardeşim
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimleri kapsamında düzenlenen şehir mitinglerine Ordu'da devam etti. Kılıçdaroğlu, mütedeyyin seçmene seslendi, "Kul hakkı yiyenlere oy vermeyin" dedi.Kılıçdaroğlu...

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimleri kapsamında düzenlenen şehir mitinglerine Ordu'da devam etti. Kılıçdaroğlu, mütedeyyin seçmene seslendi, "Kul hakkı yiyenlere oy vermeyin" dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Kul hakkı yemem ve kul hakkı yedirmem. Bütün mütedeyyin kardeşlerime de seslenmek istiyorum. Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun ve ona göre oy verin. Ya Allah rızası için ya, bir de şu kul hakkı yiyenlere oy vermeyin kardeşim, oy vermiyorum deyin.

Ben söylüyorum, kul hakkı yiyenlere oy vermeyin diye. Onlar söyleyemiyorlar çünkü ne yediklerini ben gayet iyi biliyorum. Neleri götürdüklerini gayet iyi biliyorum. Malı nasıl götürdüklerini de gayet iyi biliyorum. Manhattan'daki gökdelenlerini de biliyorum. Muhammed Ali Clay'in çiftliğini kimlerin aldığını da biliyorum. Ordulular ve bütün Türkiye, hiç endişe etmeyin, o paraların tamamını Türkiye'ye getireceğim.

"AVRUPALILARA SESLENİYORUM, BİZ SİZİN TAMPON BÖLGENİZ DEĞİLİZ"

En geç iki yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine uğurlayacağız. Arzu ederlerse bizim ülkemize tatil yapmaya gelebilirler, hatta sınır yakın, düğünü Türkiye'de yapabilirler. Her türlü imkan var zaten Türkiye'de ama herkes kendi ülkesinde yaşayabilmeli. Komşuluk ilişkileri yine devam etsin. Afgan kardeşlerimizi de yine kendi ülkelerine göndereceğiz. Biz kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz.

Suriyeliler 18 saat çalışıyor. Sigorta primleri yok. Vergi ödemiyorlar. Yarın bunlar yaşlandığı zaman kim bakacak bunlara. Avrupalılara da seslenmek istiyorum. Eğer siz, bize güveniyorsanız, güvenmeyin. Bize güvenmeyin. Kardeşim burası mültecilerin karargahı, yol geçen hanı mı olacak? Ben senin tampon bölgen mi olacağım? Bunu kabul etmiyoruz. Bizim milliyetçilik anlayışımız çok farklı, onlara benzemez. Bizim milliyetçilik anlayışımızın temelinde Kuvayı Milliye vardır. Avrupalılara da söylüyorum, ya gelin bu sorunu çözün, onların evini, yolunu, okulunu bizim müteahhitler yapsın. Onları gönderelim, siz de rahat edin biz de. Bütün yük bizim sırtımıza binmesin.

Öne Çıkanlar