Katliamın skandal savunması: Kızını ve torununu öldüren dede 'Korkutmak için ateş ettim'

Katliamın skandal savunması: Kızını ve torununu öldüren dede 'Korkutmak için ateş ettim'
Adana'dan Eskişehir'e gelip sokakta bir süre bekleyen Osman Nuri K., kızı Merve Karabaş ile 7 yaşındaki torunu Alp Karabaş'ı silahla ateş ederek öldürdü. Dede Osman Nuri K., ifadesinde, "Kızımı korkutmak için ateş ettim'' diyerek kendini savundu

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi'nde sabah saatlerinde meydana gelen korkunç olay, tüm kenti şok etti. Tarım İl Müdürlüğü'nde çalışan Merve Karabaş (32), sabah saat 07.30 sıralarında evinden çıkıp, oğlu Alp Karabaş (7) ile birlikte işe gitmek üzere kapının önündeki otomobiline bindi.

Bu sırada Adana'dan geldiği ve sokakta beklediği belirtilen babası Osman Nuri K. (58) ile tartışmaya başladı.

Önce kızını sonra torununu öldürdü

Kısa sürede büyüyen tartışmada Osman Nuri K., belinden çıkardığı tabancayla otomobildeki kızı Merve Karabaş'a ateş etti.

Annesinin vurulmasıyla büyük bir panik yaşayan küçük çocuk, otomobilden çıkarak kaçmaya başladı. Ancak Osman Nuri K., torununun peşine düşerek kaçan çocuğa da ateş etti. Alp, sokak ortasında hayatını kaybetti.

Tutuklandı

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Keskin, çıkarıldığı mahkemede 'Yakın akrabayı kasten öldürme’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. İncelemede 2'şer kurşunun isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği belirlenen Merve Karabaş ve oğlu Ata Alp Karabaş tek tabutta getirildiği camide kılınan cenaze namazlarının ardından Asri Mezarlık'ta yan yana toprağa verildi.

"Olayın sonrasını hatırlamıyorum"

Osman Nuri Keskin'in ifadesi de ortaya çıktı. Eşi Hatice Keskin'in kendisine boşanma davası açtığını, kızı Merve Karabaş'tan bu konuda yardım istediğini anlatan Osman Nuri Keskin'in, "Arabada bulunan kızımın yanına gittim. Kızımdan boşanma aşamasında olduğumuz annesi ile aramızı düzeltmesini istedim. Ancak kızım bunu kabul etmedi. Kızımı korkutmak için silahımı çıkardım ve ateş ettim. Olayın sonrasını hatırlamıyorum" dediği ortaya çıktı.

Öne Çıkanlar