Karar yazarı Elif Çakır, 'yanlışlıkla' gözaltına alındı: Bir bardak suyu bile çok gördüler

Karar yazarı Elif Çakır, 'yanlışlıkla' gözaltına alındı: Bir bardak suyu bile çok gördüler
Gazeteci Elif Çakır, kaldığı otelde polis tarafından isim benzerliği nedeniyle gözaltına alındı. Serbest bırakılan Çakır, "Poliste kötü muamele yok derler, dik alasını yaşattılar, bir bardak suyu çok gördüler" dedi.

Karar Gazetesi yazarı Elif Çakır, Bursa’da kaldığı otelde hakkında arama kararı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Otele gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, herhangi bir açıklama yapmadan Elif Çakır’ı gözaltına alıp sağlık kontrolüne götürdü. Çakır’ın bir yanlışlık olduğunu belirtmesine rağmen, polisler işlemleri sürdürdü.

Saatler sonra serbest bırakıldı

İsim ve TC kimlik numarası kontrolü yapılmadan Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Elif Çakır, burada yapılan incelemede aranan kişi olmadığı anlaşıldı. Yanlış gözaltı kararı saatler sonra fark edilince, Çakır serbest bırakıldı.

"Bir bardak suyu çok gördüler"

İlk açıklamasını yapan Elif Çakır, poliste kötü muameleye maruz kaldığını belirterek, "Poliste kötü muamele yok derler, dik alasını yaşattılar, bir bardak suyu çok gördüler… Ülkenin adaletinin durumu da kolluk kuvvetinin durumu da ortada" sözleriyle yanlış gözaltı kararına sert tepki gösterdi.

"Kötü muamelenin dik alasını yaşattılar"

Konu hakkında sosyal medya platformu X'teki hesabı üzerinden açıklama yapan Elif Çakır, "Poliste kötü muamele yok derler dik alasını yaşattılar, bir bardak suyu çok gördüler... Ülkenin adaletinin durumu da kolluk kuvvetinin durumu da ortada" dedi.

Tepkiler büyüyor

Elif Çakır'ın gözaltına alınmasına yönelik tepkiler giderek artıyor. Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkün Ün, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, polislerin TC kimlik numarasını kontrol etmemesini eleştirerek, "Böylesi aklın devreden çıktığı bir durum bilmiyorum" dedi. Ün, sorumlular hakkında ivedilikle işlem başlatılmasını talep etti.

"Yazar Elif Çakır isim benzerliği nedeniyle gözaltına alınıyor. Oysa aranan kişi çift soyadlı ve kimlik numaraları uyuşmuyor. Buna rağmen saatlerce suçlu muamelesi görüyor. Bu lakayıt tavır, kuruma yakışmamıştır. Sorumlular hakkında ivedilikle işlem başlatılmasını bekliyoruz."

"Ceza hukuku derslerinde anlatılacak bir olay"

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat İdris Şahin de olaya tepki göstererek, "Ceza hukuku derslerinde 'şahısta hata' olarak anlatılacak örnek bir olay" dedi. Şahin, "Ülkemde T.C kimlik numarası uygulaması ne işe yarıyor sayın bakanlar Yılmaz Tunç, Ali Yerlikaya?" sözleriyle tepki gösterdi.

"İsim benzerliğiyle alıkoymanın mantığı yok"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Serkan Özcan da Elif Çakır'ın isim benzerliği nedeniyle gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi. Özcan, "Tanınmış bir gazeteciyi isim benzerliği sebebiyle alıkoymanın mantığa uyan bir açıklaması yok" dedi.

"Kimlik numaralarının uyuşmamasına rağmen Elif Hanım'ın sağlık kontrolüne sokulması, gözaltında kendisine su dahi verilmemesi hukuksuzluk ve görevi kötüye kullanmaktır. İlgili amir ve memurların soruşturmaya tabi tutulması elzemdir" ifadeleriyle sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Kaynak:Alıntı

Öne Çıkanlar