Karamollaoğlu: Geçmişte CHP ile koalisyonlar kurduk ama hiçbir zaman bu noktaya gelmemiştik

Karamollaoğlu: Geçmişte CHP ile koalisyonlar kurduk ama hiçbir zaman bu noktaya gelmemiştik
Millet İttifakı ortaklarından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ adımının önemli ve samimi olduğunu söyledi. “Biz geçmişte...

Millet İttifakı ortaklarından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ adımının önemli ve samimi olduğunu söyledi. “Biz geçmişte CHP ile koalisyonlar kurduk ama hiçbir zaman bu noktaya gelmemiştik” diyen Karamollaoğlu, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun helalleşme mefhumunu çok ama çok önemsiyorum, samimi olduğuna inanıyorum ve ona samimiyetle ve güvenerek yaklaşıyorum” ifadesini kullandı.

Medyascope’den Ruşen Çakır’a konuşan Karamollaoğlu’nun açıklamaları şöyle: “Hâlâ yargıçların içinde vicdan sahibi, baskıları kabul etmeden dirayeti gösterebileler var ama çok zayıf. Adeta belli noktalarda bunu sağlamak mümkün. Farklı problemlere muhatap olduğunuzda maalesef yargı iktidarın organı gibi davranabiliyor. İlk değişmesi gereken husus bu. Mevzuat değişikliğiyle olacak iş değil. Bu bir tavır, inançtır. Adil olmak ne demek? Bir ülkede yönetenler yargı karşısında hesap verme durumunu kabul ediyorlarsa o zaman bu problem çözülür.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun çıkışlarını müspet görüyorum. Siyasi ortamı bütünüyle değiştirdi ve değiştireceğine de inanıyorum. CHP, 1950’den sonra kaybetti ve bir daha da kazanamadı. Hiçbir zaman halkın bütününü kucaklayamadı. Kemal Bey bunu düşündü ve sebebini aradı. Dedi ki biz milletin bir kesimiyle kavgalıyız, helalleşmemiz lazım. Biz hazırız helalleşmeye demesi en önemli adımdı ve samimi olduğuna inandım.

Bu aynı zamanda seçim kazanmaya matuf bir girişimdir. Biz de Kemal Bey, tamam biz bu iş bitti demedik. Sözgelimi Erbakan Hoca’nın buluşmalarına davet ettik. Kudüs toplantısı yaptık, Kılıçdaroğlu’nu davet ettik. Ben biraz daha mülayim bir konuşma yaptım, Kemal Bey çok cesurca konuştu. Arkadaşlar, Kemal Bey’in yaptığı konuşmayı siz yapmalıydınız dediler.

“SAYIN KILIÇDAROĞLU’NUN HELALLEŞME MEFHUMUNU ÇOK AMA ÇOK ÖNEMSİYORUM”

Biz geçmişte CHP ile koalisyonlar kurduk ama hiçbir zaman bu noktaya gelmemiştik. Erbakan Hocamızın kurduğu koalisyon da çok tepki aldı. Dışı yeşil, içi kırmızı dediler. O hükümet uzun ömürlü olmadı ama destansı adımlar atıldı. Bizimle koalisyon kurarken Ecevit’in kullandığı ifade çok önemliydi: Biz bunlarla hiçbir zaman bir araya gelemeyiz zannediyorduk. Meğer bu doğru değilmiş, her konuyu görüşebiliyormuşuz. O zaman Erbakan Hoca yeni çıkmış. Kendisine karşı ciddi tepki var belli kesimlerde ama koalisyon ortağının böyle bir ifade kullanması tabiri caizse rejimin bize açılmasına vesile oldu. Meşruiyet kazandırdı bize, onun için Sayın Kılıçdaroğlu’nun helalleşme mefhumunu çok ama çok önemsiyorum, samimi olduğuna inanıyorum ve ona samimiyetle ve güvenerek yaklaşıyorum.

“TAYYİP BEY SİZİ ERİTMEK İSTİYOR”

Tayyip Bey sizi eritmek istiyor. Biz hiçbir siyasi parti içinde erimeyiz. Yeri geldiği zaman, özellikle bugün içinde bulunduğumuz şartlarda bir araya gelmek biraz daha önem arz ediyor. Biz CHP ve İYİ Parti’yle ilk defa bir araya gelmiyoruz. Referanduma giderken bir araya geldik. Bu Türkiye’yi zora sokar dedik, dinletemedik. Sonra Cumhurbaşkanlığı Sistemine göre seçim yapılacak dediler, o zaman da biz yine dört parti bir aradaydık. CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi. Sonra Tayyip Bey kendi partisini bir arada tutamadı. Dörtlü masa altılı masa haline gelmiş oldu. Bu altılı masanın içinde CHP, diğer tüm partilerden farklı. Eskinin tabiriyle solcu. 5 sağcı bir sol görüşlü parti. Sol görüşlü deyince de tarife ihtiyaç var.”

Öne Çıkanlar