‘Kandil’ gerilimi

‘Kandil’ gerilimi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun faturasını ödememesi halinde elektriğinin kesilmesi gerektiğini ifade ederek, il teşkilatlarına kendisine birer kandil göndermesi için ‘talimat verdi.’...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun faturasını ödememesi halinde elektriğinin kesilmesi gerektiğini ifade ederek, il teşkilatlarına kendisine birer kandil göndermesi için ‘talimat verdi.’ MHP lideri, ‘kandil’ derken ‘PKK-Kandil’ göndermesi yaptı. Bahçeli, Twitter’dan altı paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu’nun video kaydı yapmaya iyice merak sardığını belirten Bahçeli, ‘fukaranın akşamları can sıkıntısına başka türlü çözüm bulamadığını’ savundu. CHP liderinin ‘elektrik faturasını ödemeyeceğini’ ifade etmesini, ‘ilk olarak bir tercih, ikinci olarak sivil itaatsizlik maskesi altına iliştirilmiş bir isyan denemesi’ olarak niteleyen Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

‘KUZU KUZU ÖDER’
“Bu tehditkâr meydan okumaya göz yumulamaz. Faturayı ödemezse elektriği kesilmelidir. Günü geldiğinde kuzu kuzu ödeyeceğini, tam tersi bir gelişme olursa milletin bunu ödettireceğini biliyor ve inanıyoruz. Yine de karanlıkta kalmasına gönlüm razı olmuyor. Vicdanı karanlık olsa da evinin karanlığa gömülmesine üzülürüm. Her il teşkilatımızın Kılıçdaroğlu’na bir kandil göndererek aydınlanmasına yardımcı olmasını bekliyor, bu talimatımı paylaşıyorum. Nasıl olsa Kandil’e yabancı değildir, nasıl olsa Kandil’in köhne ışığıyla yolunu bulmaya çalıştığını görmeyen de kalmamıştır.”

MHP RİZE İL BAŞKANLIĞI KARGO İLE KANDİL GÖNDERDİ

Bahçeli’nin tweeti üzerine MHP Rize İl Başkanlığı, CHP Genel Merkezi’ne Kemal Kılıçdaroğlu adına kargo yolu ile kandil gönderdi.

CHP YANITI

CHP’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda gaz lambalı bir görsel paylaşılarak, “Millet elektrik faturasını ödeyebilmek için kredi çekiyor. Bu dünyanın neresinde görülmüş? Bu zulme nasıl izleyici kalabiliyorsunuz’ denildi.

ŞİRAZEDEN ÇIKMIŞ ÖLÇÜSÜZ SÖZ

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Öznur Çalık da “CHP lideri, bu açıklamasıyla aslında HDP’nin elektrik faturaları üzerinden sokağa çıkma çağrısına uyarak, provokasyon fitilini ateşlemiştir. Bu, şirazeden çıkmış ölçüsüz bir sözdür” açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar