İtirafçı Nevzat Bahtiyar'ın 3 ayrı ifadedeki 5 çelişkisi: Yasak ilişki var mı yok mu?

İtirafçı Nevzat Bahtiyar'ın 3 ayrı ifadedeki 5 çelişkisi: Yasak ilişki var mı yok mu?
Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın ifadesindeki çelişkileri bitmiyor. Amca Salim Güran'la aralarının iyi olduğunu belirten Bahtiyar sonra amcanın ölümle tehdit ettiğini iddia etti.

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi Eğertutmaz Deresi’nde bir çuval içinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde itirafçı olan sıva ustası Nevzat Bahtiyar’ın şimdiye kadar verdiği üç ayrı ifadede beş çelişkiye rastlandı.

Yasak ilişki var mı yok mu?

İsmail Saymaz'ın aktardığına göre İtirafçı Nevzat Bahtiyar’a jandarmada amca Salim Güran’ın yasak ilişkinin olup olmadığı soruluyor.

“Güran, size özel hayatından söz eder miydi? Eşi haricinde bir gönül ilişkisine şahitlik ettiniz mi?”

Bahtiyar, “Çapkınlık yaptığını anlatmadı. Böyle bir şeyine şahitlik etmedim” diyor.

Savcılıkta, Güran’ın hem Narin’in annesi Yüksel hem de amcasının eşi Maşallah ile cinsel ilişkisinin olduğunu ileri sürüyor. Narin’in evlerinin ahırında cinsel ilişkiye şahit olduğu için öldürülmüş olabileceğini iddia ediyor.

Bahtiyar, şu iddiaları öne sürüyor:

“Güran’ın Yüksel Güran ile amcasının eşi Maşallah ile ilişkisinin olduğu konuşuluyordu. Benim tahminim, Güran’ın iki kadından biriyle yaşadığı cinsel ilişkiyi Narin'in görmesi üzerine, çocuğun bu hususu anlatması durumunda toplumda dışlanacağı, itibarsızlaşacağı ve aile içerisinde problemler yaşayacağından dolayı onu öldürmek istemiş olabilir. Güran’ın yeğeni Uğurcan’ın düğünü olacağından ailenin erkek bireyleri davetiye dağıtmak üzere mahalle dışına çıktıklarından böyle bir ilişki yaşamak için Tavşantepe’de kalmış olabilir. Zaten beni çağırdığı nokta Arif Güran’ın ahırının yanıydı. Ahırda cinsel ilişki yaşanmış olabilir. Kuran kursunda dönen Narin’in ahırda birşeyler görmüş olabileceğini düşünüyorum.”

Bahtiyar'ın tutuklanma gerekçesinde de “Çelişkili ve muğlak cevaplar vererek bazı şüphelileri korumaya çalıştığı” belirtildi.

İşte ifadelerdeki o çelişkiler:

Narin’in cesedini niçin aldı?

Bahtiyar ilk ifadesini 9 Eylül gecesi saat 00.52’de Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı’nda verdi. Bahtiyar bu ifadesinde Narin’in cesedini niçin aldığını şöyle anlattı: “(Salim Güran) Aracın ön yolcu koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek ‘Bunu yok edeceksin’ dedi. Ben de gösterdiği şeyin yanına yanaştım, bakınca battaniyeye sarılı ve hareketsiz yatan bir insanın olduğunu gördüm. Şaşırdım ve tereddüt ettim. Salim Güran bana ‘aileyi düşün, sana 200 bin lira veririm’ dedi.”

Savcılıkta ise bu ifadesini değiştirdi ve Salim Güran tarafından ölümle tehdit edildiği için cesedi almak zorunda kaldığını iddia etti. Hâkimlik ifadesinde de bunu tekrar ederek şunu söyledi: “Savcılıkta verdiğim ifademde geçen Salim’in bana dediği ‘Arif’in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm’ şeklindeki ifade doğrudur. Daha önce ifademde bu durumdan bahsetmemiştim çünkü Salim Güran’dan korkmuştum.”

narinin-cesedinin-bulundugu-dere-kenari.jpg
Narin'in cesedinin bulunduğu dere kenarı

Cesedi çuvala nerede, kiminle koydu?

Nevzat Bahtiyar, jandarma ifadesinde cesedi amca Salim Güran’dan aldıktan sonra ne yaptığını şöyle anlatmıştı: “Bana hitaben ‘Aracında torba var mı?’ dedi. Ben de aracımın bagajından rengini hatırlamadığım bir çuval çıkartarak Salim Güran’a verdim. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp çuvalın içerisine beraber koyduk.”

Bahtiyar savcılık ve hâkimlikte ifadesinin bu bölümünü “Daha sonra ben kendi ikametimde Narin’in cesedini tek başıma çuvalın içerisine yerleştirdim” diyerek değiştirdi.

narinin-mezari-koyune-gomuldu.jpg
Narin'in mezarı köyüne gömüldü

Cesedi aldıktan sonra ne yaptı?

Jandarma ifadesinde cesedi aldıktan sonra ne yaptığını ise şöyle anlatmıştı: “Mezarlığın yanından inerek Villalar mevkiine gittim (…) Derenin yanındaki stabilize yoldan inerek aşağı inerek uygun bir yer baktım. Aracımı derenin kenarında durdurdum.”

Ancak hem savcılıkta hem hâkimlikte cesedi aldıktan sonra evine gittiğini söyledi.

yok-haritasi.jpg

Cesedin kime ait olduğunu biliyor muydu?

Nevzat Bahtiyar, jandarma ifadesinde çuvaldaki cesedin kime ait olduğunu bilmediğini de iddia etti ve şunları söyledi: “Beraber çuvala koyduğumuz esnada cesedin Narin Güran olup olmadığını anlamadım. Dere yatağına inip çuvalın ağzını bağladığım esnada cesedin Narin Güran olduğunu anladım.”

Ancak savcılık ve mahkeme ifadesinde ise Salim Güran’ın kendisine “Arif’in kızını öldürdüm” dediğini iddia etti, yani çuvala koyduğu cesedin Narin olduğunu baştan bildiğini söylemiş oldu.

narinin-cesedini-tasiyan-kirmizi-araba.jpg
Narin'in cesedini taşıyan kırmızı araba

Salim Güran ile arası iyi mi yoksa tehdit mi edildi?

Jandarma ifadesinde “Çay içer yemek yer bazen de Diyarbakır’a gideriz. Aramız samimi idi” diyerek Salim Güran ile aralarındaki arkadaşlık bağını anlattı.

Fakat savcılık ve hâkimlikte Salim’in kendisini ve ailesini öldürmekle tehdit ettiği için bu cesedi teslim aldığını savundu.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar