İstifaların perde arkası... Bakanlar neden görevden alındı, bu sürece nasıl geldiler?

İstifaların perde arkası... Bakanlar neden görevden alındı, bu sürece nasıl geldiler?
Dün gece Resmi Gazete'den yayımlanan karara göre Özhaseki ve Koca bakanlık görevlerinden alındı. Özhaseki ve Koca bu sürece nasıl geldi? Özhaseki, neden Resmi Gazete'den önce görevden affını istedi? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi kurulmasının üzerinden bir sene geçti. Kabineden istifasını ilk isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki oldu. Özhaseki sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden affını istediğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Sağlık Bakanlığı görevinden alınan Fahrettin Koca’nın yerine Kemal Memişoğlu getirilirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ise Mehmet Özhaseki yerine AKP’nin İBB adayı eski bakan Murat Kurum atandı.

Mehmet Özhaseki’nin Resmi Gazete yayımlanmadan sosyal medya hesabından ‘görevden affını’ istemesi ise “tepkili olduğu” iddialarına yol açtı. Genel olarak paylaştığı metinden siyaseti bıraktığı anlaşılan Özhaseki bundan sonra kurulacak aile vakfında görev yapacağını aktardı.

Özhaseki’yi baskı mı yıldırdı?

Özhaseki’nin bu şekilde bir tavın takınmasının ardında gerçekten de sağlık sorunları mı yatıyor? Özhaseki, sağlık sorunları nedeniyle görevi bıraktığını açıklasa da T24’te yer alan habere göre bakanlık kaynakları, özellikle 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlediği inşaat ihaleleri nedeniyle Özhaseki’nin bir süredir çeşitli telkinlere muhatap olduğunu, karşı karşıya kaldığı basınca direndiğini ve sonunda istifa ettiğini aktardılar.

Koca'nın istifasında randevu sistemi ve Menzilciler mi etkili oldu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bu gece Resmi Gazete'de yayımlanan kararla görevden alındı.

Koca'nın yerine kulislerde de ismi işaret edilen yardımcısı İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu atandı.

Koca'nın “Parti teşkilatlarından gelen torpil isteklerinin yerine getirilmemesi ve sağlık alanında yaşanan sıkıntılar” gerekçeleriyle istifasının istendiği belirtilmiş Koca da bu iddiaları yalanlamamıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın görevden alınmasında, AKP Kızılcahamam Kampı’nda yaşanan tartışmaların etkili olduğu anlaşılıyor.

Kızılcahamam Kampı’nda yaşanan sıkıntıların Fahrettin Koca’nın görevden alınmasında etkili olduğu düşünülüyor. Randevu sistemindeki tıkanıklık yüzünden AKP teşkilatları, Koca’dan yakınları için bile randevu alamadıkları için çokça şikayette bulundu. Erdoğan’ın baş başa yaptıkları görüşmede de tavrını sürdürdüğü, Koca’yı, özellikle AKP’nin övündüğü randevu sistemindeki sorunlar nedeniyle sert biçimde eleştirdiği belirtiliyor.

Bakanlıkta, Menzil cemaatinin etkili olması da ayrı bir şikayet nedeni olduğu iddia edildi. AKP’liler, kendileri randevu bile alamazken, cemaatin sürekli kollandığına yönelik haberleri de örnek gösterdiler.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar