İstanbul Üniversitesi’nden dikkat çeken karar: İmamoğlu dahil 28 kişinin diploması sistemden siliniyor

İstanbul Üniversitesi’nden dikkat çeken karar: İmamoğlu dahil 28 kişinin diploması sistemden siliniyor
İptal edilen diplomalar üniversitenin bilgi sisteminden tamamen kaldırılacak. Söz konusu işlem, İşletme Fakültesi Dekanlığı tarafından yürütülecek.

İstanbul Üniversitesi, aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 28 kişinin diplomasını iptal etti. Üniversite yönetimi, iptal kararının gerekçesini “yokluk” ve “açık hata” olarak açıkladı. Karar, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

İptal edilen diplomaların İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne ait olduğu öğrenilirken, sürecin ardından fakülte dekanlığında da istifa yaşandı. İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Köse, görevinden ayrıldı. Dekanlık görevine vekaleten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Şahin getirildi.

Sabah gazetesi: Diplomalar veri tabanından silinecek

Sabah gazetesinin haberine göre, iptal edilen diplomalar üniversitenin bilgi sisteminden tamamen kaldırılacak. Söz konusu işlem, İşletme Fakültesi Dekanlığı tarafından yürütülecek.

Diploması geri alınan 28 kişi arasında kimlerin yer aldığı ve hangi gerekçelerle iptal kararı alındığına dair detaylar merak konusu oldu. Üniversite yönetimi, açıklamasında yalnızca “idari hatalar” ve “eksik ya da usulsüz belgeler” gibi genel ifadelere yer verdi.

aa-2025-04-02t105431-zwrp.webp

aa-2025-04-02t105511-gccs.webp

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar