Irak: Erdoğan ve Esad görüşmesine ev sahipliği yapabiliriz

Irak: Erdoğan ve Esad görüşmesine ev sahipliği yapabiliriz
Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin Erdoğan ve Beşar Esad arasında on yılı aşkın bir süreden sonra yapılacak ilk görüşmeye ev sahipliği yapmayı hedeflediğini açıkladı

Irak Dışişleri Bakanı, teklifin Bağdat'ın hem Ankara hem de Şam'dan "yakınlaşmaya" açık olduğuna dair sinyaller almasının ardından geldiğini söyledi.

Rusya'nın arabuluculuk yapmaktan bahsetmeye başladığını söyleyen Hüseyin, "İki tarafı da Bağdat'a davet edeceğimize dair bir his var içimde ve geri döndüğümde meslektaşım Suriye Dışişleri Bakanı'na ulaşacağım, böylece bir tarih belirleyebileceğiz" dedi. Irak Dışişleri Bakanı, "her iki tarafın da prensip olarak masaya oturmaya hazır olduğunu" söyledi.

Erdoğan, Fidan'a talimat verdiğini açıklamıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Washington'da yaptığı basın toplantısında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a Suriye ile normalleşme gündemi kapsamında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme talimatı verdiğini söylemişti.

Süreç olumlu geçiyor demişti

Öte yandan Washington dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan yol haritasının muhataplarıyla birlikte Fidan'ın oluşturacağını bildirdi. "Suriye’nin toprak bütünlüğünün bizim de çıkarımıza olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Suriye’de inşa edilecek hakkaniyetli bir barış, en çok bize fayda sağlayacak" diyen Erdoğan, bu inşa sürecinin en önemli adımı da Suriye ile yeni bir dönem başlatmaktan geçtiğini söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar