Instagram ile hükümet arasındaki görüşmelerde son düzlük! Tamamen kapatılacak mı?

Instagram ile hükümet arasındaki görüşmelerde son düzlük! Tamamen kapatılacak mı?
BTK'nın erişim engeli getirdiği Instagram yasağı 3. günde de devam ediyor. Instagram ile hükümet yetkilileri arasındaki görüşmelerde şu ana kadar bir sonuç alınamadı. Taraflar bugün ikinci görüşmeyi gerçekleştirecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Instagram'a erişim engeli getirmesinin tartışmaları sürüyor.

AKP, yasak kararını savunurken Instagram yöneticilerinin geri adım atmasını bekliyor.

Hükümet yetkilileri “Instagram’ın kendisine göre belirlediği fikir özgürlüğü çizgilerinden rahatsız olduklarını” öne sürerken. “Instagram’ın kurallarına uydukları ülkelerde sundukları 'adil' içerik mekanizmasının Türkiye'de de geçerli olmasını istediklerini belirtiyor.

Görüşmede gündem belli oldu

Elips Haber'in aktardığı bilgilere göre bugün Instagram yetkilileri ile yapılacak görüşmenin ana gündeminde, Instagram’ın hesap kapatma, içerik askıya alma politikaları ele alınacak.

AKP'den taahhüt isteği

Hükümet yetkilileri, Instagram’ın İsmail Haniye, Gazze ve Filistin ile ilgili içerikleri kaldırmayacağını taahhüt ederse, Instagram’ın kısa sürede açılabileceğini ifade ediyor. Sonraki süreçte Instagram ile yasal sürecin başlatılması planlanıyor.

Süreç Instagram merkezli tıkanıyor

Yapılan görüşmelerde, Instagram yetkililerinin de uzlaşmacı bir tavır içeresinde olmasına rağmen sürecin "Instagram merkezli" tıkandığı belirtiliyor. Özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sosyal medya hesabına getirilen erişim engellinin kısa sürede kaldırılması süreci olumlu etkilediği ifade ediliyor.

Geri adım bekleniyor

İki tarafta bugün ki görüşmelerden sonra Instagram’ın açılabileceğini ifade etmesine rağmen hükümet tarafı somut bir geri adım bekliyor. Instagram’ın daha önce engellediği içeriklerdeki engelli kaldırılmasını istiyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar