İmamoğlu'ndan Erdoğan'a ekonomi eleştirisi: 'Ben ne dersem yap' dersen o olmaz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, pazar ziyaretinde isim vermeden AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi politikasını eleştirdi. İmamoğlu, "Ekonomiyi düzelteceğiz ama ekonomi itibarla yönetilir. Ben ne dersem yap dersen olmaz" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sonrasında semt pazarlarına ziyaretlerini sürdürüyor.

İmamoğlu, Eyüpsultan ilçesinde pazarcı esnafı ve yurttaşların şikayetlerini dinledi. Yaşlı bir kadının İETT şoförünü şikayet etmesi üzerine durumu not aldıran İmamoğlu, "Bizzat bir yönetici annemizi ziyaret edecek. O hattaki şoförlerle de konuşacak bana da görüntüleri yollayacak" dedi.

Pazar gezmesine kaldığı yerden devam İmamoğlu, ekonomik kriz nedeniyle işlerin durgunluğuna isyan eden esnafın dertlerini dinledi.

İmamoğlu, pazarcıya şunları dile getirdi:

Bu ekonominin dengesiz yönetimi. Enflasyon, dövizin artışı, borçlanma birçok konunun etkisiyle bugüne geldik. Eskiden asgari ücretli atıyorum 10 altın alıyorsa şimdi 3 tane alamıyor.

'Ben ne dersem yap' dersen o olmaz

Ekonomiyi düzelteceğiz, ama ekonomi itibarla yönetilir. Ekonomi 'Ben ne dersem yap' dersen o olmaz ekonominin kuralları var. Sen bir malı alıyorsun satıyorsun ticaret yapıyorsun. Hesabını bilmezsen geçinebilir misin? Ülke de farklı değil. İyi yönetmediler ülkeyi"

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar