İmamoğlu'ndan, Bakan Tekin'e: 48 saatte profesör oldu, bize hak hukuk anlatmasın
Milli Eğitim Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği yazıda belediyelerin açtığı kreşlerin kapatılması gerektiği yönündeki ifadeler, büyük bir tartışmaya yol açtı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu yazıya sert tepki göstererek, belediyelerin kreş yapımlarına kararlı bir şekilde devam ettiklerini belirtti.
"Biz yine işimize devam ediyoruz"
Bugün Eyüpsultan’daki bir İBB kreşinde velilerle bir araya gelen İmamoğlu, "Biz öyle bir şey demedik diyorlar, öyle kabul edelim ama biz yine işimize devam ediyoruz" diyerek, kreş projelerine devam ettiklerini söyledi. Şu ana kadar 105 kreş açtıklarını ve 33 kreşin yapımının devam ettiğini belirten İmamoğlu, hedefinin 200 kreşe ulaşmak olduğunu açıkladı.
"Hedefim 200’e kadar ulaşmak"
Ailelere hitap eden İmamoğlu, çocukların sağlıklı bir şekilde yetişebilmesi için belediyelerin önemli bir rol oynadığını ifade etti: "Biz, çocuklarımızı mutlu bir şekilde geleceğe hazırlamalıyız. Sizlerin hayata yapacakları planların önündeki engellerin kalkması da çocukların iyi yetişmesi için önemli. 105 kreş yapmamız, bizim için gurur verici. Hedefim 200’e kadar ulaşmak, gücümüz yettikçe."
İmamoğlu, ilçe belediyelerinin de katkı sağladığını vurgulayarak, Eyüpsultan Belediyesi'nin de kendi kreş yapımına başladığını söyledi. "Olabildiğince yaygınlaşsın istiyoruz. İnsanlarımız çocuklarını kreşe verebilsinler" dedi. Ayrıca, çocukların küçük yaşlarda aldıkları eğitimin önemine dikkat çekti. "Bilim insanları, çocukların bu yaşlarda alacaklarının yüzde 90’ını aldığını söylüyor" diyerek erken çocukluk eğitiminin ne kadar kritik olduğuna vurgu yaptı.
Son olarak, “Bu devletin bakanlığı da, belediyeleri de devletin bir parçasıdır” diyen İmamoğlu, çocuklar için daha fazla kreş yapmaya ve eğitim alanında katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade etti. Bakanlık yazısına yönelik “geri adım atıldı” açıklamalarını da yorumlayan İmamoğlu, "Öyle demedilerse neyse, biz yine de işimize devam ediyoruz" dedi.
"Cami yaptım, imam vermediler; Allah kahretsin partizanlığı"
İmamoğlu, belediye olarak gerçekleştirdikleri projelere karşı hükümetin engellemeleriyle ilgili sert sözler söyledi. "Cami yaptım, imam vermediler; okul yaptım, açılışını yapamazsınız dediler; karakol yaptım, açılışına gittik, ortada polis yoktu" diyerek partizanlık eleştirisinde bulunan İmamoğlu, bu tür engellemelerin arkasında siyasi ayrımcılığın olduğunu vurguladı.
"Milli Eğitim Bakanı oradan laf yetiştirsin İmamoğlu'na"
"Milli Eğitim Bakanı oradan laf yetiştirsin İmamoğlu'na. Ondan sonra yok o, düzelmez kardeşim. İmamoğlu'na laf yetiştir. İmamoğlu'na, efendime söyleyeyim, adam gibi okul.
Bir Milli Eğitim Bakanı adam gibi okul der mi ya? Ülkede hangi okullar adam gibi ya da adam gibi değil? Bir Milli Eğitim Bakanı böyle konuşur mu? Benim İstanbul Üniversitesi orada işte. 500 küsur yıllık okul. Mezunlarına buradan selam yolluyorum.
"Mezuniyetime katakulli diyor, katakulliyi kime kullandıklarını biliyoruz"
Yani mezuniyetime katakulli diyor. Biz katakulliyi kime kullandıklarını biliyoruz. 10 yıl, 10 yıl kadar önce, 12-13 yıl kadar önce, 14 yıl kadar önce, 15 yıl kadar bu memleketin onurlu subaylarına katakulliyi kim söylüyordu biliyoruz. Abilerinden bunları öğrenmiş Sayın Bakan. Ama ben bir şey daha anlatayım. Kuralsızlık adına Maliye Bakanına da bu gönderme olsun. Bir çevrenize bir bakın. Bakın bir şey söyleyeceğim. Özel konulara girmek istemem ama hani benim, benim damarıma, fazla değiyorlar, dokunuyorlar.
"Yusuf Bey, nasıl profesör oldu?"
Çok benim özel hususuma girdikleri zaman bu işlere çok girmem. Yani ben de derim sana yani, seni oraya atayanın diplomasına bak önce derim ama o işe girmem. Ama şuna girerim mesela; Yusuf Bey, bakan değil mi? Nasıl Yusuf Bey profesör oldu? Bu ülkede profesör nasıl olunur? Vatandaşlarımız biliyor mu? 5 yıl doçentlik kadrosunda kalmanız gerekir. Peki Yusuf Bey 5 yıl kaldı mı doçentlik kadrosunda? Kalmadı.
"Her şeyi kolay elde etmişsiniz"
Nasıl profesör oldu? 5 yıl kalması gerekirdi. Kalmadı. Peki 5 yıl kalmayan Yusuf Bey sonra profesör oldu, ardından rektör oldu. Nasıl? Rektör nasıl olunur? 3 yıl profesör kalmanız lazım. 3 yıl. 3 yıl profesör kalmanız lazım. Pat diye profesör, pat diye rektör oldu. Nasıl oldu biliyor musunuz? Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle. 48 saat diyorlar. Kararname yayınlandı. 48 saat diyorlar. Kararname yazıldı. Kararnamede 48 günlük profesör rektör olarak atandı. O atandıktan sonra o kararname tekrar iptal edildi. Bunlar kararname çocukları. Bize, bize hak hukuk hatırlatıyorlar. Bunlar kararname çocukları. Utanın ya! Yani bari konuşurken, bir aynaya bakın, utanın. Utanma yok ki sizde. Çünkü her şeyi kolay elde etmişsiniz."
Kaynak:Haber Merkezi