İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüşmesini anlattı

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüşmesini anlattı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Panorama 1453 Tarih Müzesini ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan İmamoğlu seçimlere ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. İmamoğlu, geçtiğimiz gün...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Panorama 1453 Tarih Müzesini ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan İmamoğlu seçimlere ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

İmamoğlu, geçtiğimiz gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin soruya şu cevabı verdi:

Seçimi kaybettik. Millet İttifakı olarak başta Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere hepimizin şapkamızı önümüze koyacağız, ortak akılla doğru kararlar alacağız. Bu doğru kararlarda en önemli kurum, aktör CHP'dir. CHP, ittifaka liderlik ettiği gibi bugünde değişime, dönüşüme liderlik etmek, öncü hamleleri yapmak zorundadır. Bunun da adresi CHP olduğuna göre bu adresin ana noktası da elbette ki benim çok kıymetli başkanım sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Bu nedenle seçimin ilk gününden beri ama telefonla, ama yazışarak ama baş başa konuşarak defalarca sohbetimiz, paylaşımımız oldu. Çarşamba günü yaptığımız buluşma benim kendilerine bir takım hatırlatmalarım, önerilerim ve yazılarım doğrultusundaki talebimden ötürü bir araya geldik. Değişim yönündeki parametreleri, neler olması noktasındaki aşamaları yine kendisiyle paylaştım. Çok makul, güzel, değerli hatta pozitif anlamda uzlaşı sonucuyla toparlanan bir buluşmayı yaptık kendileriyle. Benim bu sohbetten aktarabileceğim şimdilik bu kadar. Bir yandan sayın genel başkanımızın attığı adımları da takip ediyoruz ama değişim ve dönüşümün içeriği oldukça geniştir. Şu anda yapılan hamleler toplum için yeterli gelmediğini biliyoruz. Yeterli olması için tüm fikirlerimi, süreçleri kendisi ile paylaştım. Kurumsal olarak yaklaşık 15 yıldır CHP'nin bir üyesi, ferdi olarak hiçbir zaman parti içindeki meseleleri ve süreçleri bu seviyenin daha ötesinde paylaşmadım. Bu bahsettiğim meselelerin içerisinde kamuoyunun bilmek zorunda olduğu, bilmesi gereken kısımları da var. O kısımlarla ilgili genel başkanımızın bayram öncesi yapabileceği bazı aktarımlar sonrasında belki farklı bir ortam, buluşma ya da bireysel olarak benim kamuoyunu bilgilendireceğim tarafları olabilecektir.

"Cımbızla çekip işinize geldiğini yazıyorsunuz"

Muhalefetin yeniden güçlenmesini sağlayacak, CHP'nin daha güçlü bir şekilde süreci tasarlayacağı hem yerel seçimlere dönük en güçlü şekilde girmesini sağlayacak sadece CHP değil ittifakın mutabakatı ile daha farklı bir anlayışı ortaya koyacak. Cevap uzun oldu ama kısa bir cevabı yok bu işin. İyi anlaşılması için bu şekilde uzun cevap verdim. Basın uzun cevapları sevmiyor ama olsun. Nasılsa içinden cımbızla çekip işinize geldiğini yazıyorsunuz."

"Tekrar İBB başkanlığı için aday olacak mısınız?" sorusuna da yanıt veren İmamoğlu, "Bütün bu bahsettiğim çerçevenin içinde o da önemli bir detaydır. Bu meselenin bütününü hallettikten ve o süreci tasarladıktan sonra bunların hepsi konuşulur. Ortak akılla kararlar alınır ve kamuoyu ile paylaşılır" dedi.

Öne Çıkanlar