İmamoğlu, iddialara son noktayı koydu: Mezuniyet belgesi kamuoyuna sunuldu

İmamoğlu, iddialara son noktayı koydu: Mezuniyet belgesi kamuoyuna sunuldu
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun üniversite kaydının şaibeli olduğu ve diplomasının geçersiz sayılması gerektiği iddialarına İBB'den yanıt geldi. İmamoğlu'nun mezuniyet belgesinin fotokopisi kamuoyuna sunulurken iddiaların asılsız olduğu vurgulandı.

YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında siyasi yasak ve hapis cezası istenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

Gazeteci Erdem Atay, İmamoğlu'nun üniversite kaydının şaibeli olduğu ve diplomasının geçersiz sayılması gerektiğini öne sürdü.

İmamoğlu’nun üniversite diploması olmadığı yönündeki iddialara yalanlama geldi.

İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduğu ve bu konudaki belgelerin hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arşivinde hem de üniversite arşivinde yer aldığı belirtildi.

g-x-s-d9u-l-xc-a-a-i-z-t8.webp

İstanbul Üniversitesi'nden edinilen mezuniyet belgesinin fotokopisi, kamuoyuna sunulurken söz konusu iddiaların tamamen asılsız olduğu ifade edildi.

gxsc1nywyaa9uqa.jpg

İmamoğlu'nun üniversite geçmişi,

Trabzon Lisesi’nden mezun olan İmamoğlu sonrasında KKTC’deki Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne kaydolmuş, ancak birkaç gün içinde Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne geçiş yapmıştır.

Ailesinin 1987’de İstanbul’a taşınmasının ardından, KKTC’de iki yıl öğrenim gördükten sonra 1990 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi (İngilizce) Bölümü’ne yatay geçiş yapmış ve 1994 yılında bu bölümden mezun olmuştur.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar