İlk dört madde' çıkışı tartışma yaratmıştı: İstanbul Barosu Başkanı Kaboğlu'ndan yeni açıklama!

İlk dört madde' çıkışı tartışma yaratmıştı: İstanbul Barosu Başkanı Kaboğlu'ndan yeni açıklama!
İstanbul Barosu Başkanı seçilen İbrahim Kaboğlu, Anayasa'nın ilk dört maddesine yönelik söylediği sözler hakkında yeni bir açıklamada bulundu.

İstanbul Barosu’nun yeni başkanı İbrahim Kaboğlu Anayasa’nın değişmez maddelerine yönelik olarak söylediği sözler tartışma yaratmıştı.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kaboğlu şunları yazdı:

"20 Ekim akşamı İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu ardından hukukçulara yaptığım kısa değerlendirme sonrası, Anayasa’nın ilk dört maddesi üzerine bir karaçalma kampanyası başlatıldı.. Seçim sürecinde hakkımda yürütülen gerçek dışı söylemlere karşı yaptığım teknik açıklama, siyasi bir zemine çekilmiş bağlamından koparılmış ve anlaşılamamıştır.

İlk üç madde, ülke, toplum ve devlet üçlüsünü kucaklayan kurallar bütününün sacayağı olarak temeldir. Değiştirilmesinin teklifi dahi olanaksızdır. İfadelerimin kurucu irade ile sürekli çatışma içerisinde olan kişi ve kurumların beyanlarıyla ortaklaştırılması doğru ve iyi niyetli değildir. Bu konuda toplumdaki hassasiyetin farkındayım ve bu hassasiyetle ömrünü ülkede yapılan anayasal tahribata karşı koymakla geçirmiş, bu konuda bedeller ödemiş bir hukuk insanıyım. Bu itibarla, devraldığımız görevin de sorumluluğuyla, Anayasa’nın en net savunuculuğuna devam edeceğimiz gibi, avukatlık mesleğinin sorunlarını çözmek için çalışacağız ve genç meslektaşların gündemini gündemimiz yapacağız."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar