İddia: İmralı ziyareti için izin çıktı! Ömer Öcalan, Abdullah Öcalan ile görüştü

İddia: İmralı ziyareti için izin çıktı! Ömer Öcalan, Abdullah Öcalan ile görüştü
MHP lideri Bahçeli'nin, Abdullah Öcalan için bahsettiği "umut hakkı" çıkışı sonrası İmralı'ya görüşme için izin verilip verilmediği soruları sorulmaya başlandı. DEM Partili Ömer Öcalan'ın İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddia edildi.

Tolga Balcı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’deki grup konuşmasında PKK lideri Abdullah Öcalan’a ve DEM Parti’ye çağrıda bulunması siyasetin gündemini sarstı.

Bahçeli konuşmasında “Tecrit kaldırılsa gelsin DEM Parti Grup Toplantısında konuşsun da örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkı için yasal düzenleme yapılsın. Bunu sineye çekmeye hazırız” ifadelerini kullandı .

Bahçeli bu çağrısıyla hem Öcalan’ı Meclis’te konuşmaya davet etmiş hem de Öcalan için “koşullu salıverilme” çağrısı yapmış oldu.

Bu açıklamalardan sonra İmralı adasına görüşme için izin verilip verilmediği soruları sorulmaya başlandı.

Ömer Öcalan'ın görüşme talebine izin çıktı

Ankara kulislerinde konuşulan bilgilere göre Abdullah Öcalan'ın yeğeni DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan'ın görüşme için başvurduğu ve bu başvuruya olumlu yanıt verildiği iddia edildi.

Kaynaklar Ömer Öcalan'ın İmralı Adası'na giderek amca Abdullah Öcalan ile görüştüğünü iddia etti.

DEM Parti'nin bugün MYK'yi topladığı ve tüm yetkililerle konuyla ilgili bir toplantı yaptığı da iddialar arasında yer aldı. Zira toplantıya belediye başkanlarının da katıldığı söyleniyor.

Resmi makamlardan ise bu konu hakkında bir açıklama yapılmadı. Ancak DEM Parti'nin önümüzdeki günlerde bu duruma ilişkin bir açıklama yapacağı ifade ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar