İddia: İmam hatip okul müdürü velilere "Şort giyen, başını örtmeyen öğrenciye karışırız” diyerek tepki gösterdi

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirilen öğrenci velileri bilgilendirme toplantısı, okul müdürü E.K.K'nın açıklamalarıyla gündeme geldi.

Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar’ın haberine göre, veliler tarafından da kayda alınan toplantıda okul müdürü E.K.K’nin “Okulda başı açık kız öğrenci olamaz. Herkesin başını kapatması gerek” dediği öne sürüldü.

İddiaya göre toplantıda “Bizler İslamın değerlerinin tarafındayız o yüzden şort giyen öğrenciye de başını örtmeyen öğrenciye de karışırız” sözleriyle öğrencilere müdahale ettiklerini itiraf eden E.K.K, velilerin “Baskıcı yaklaşım çocukların psikolojisini etkiliyor” eleştirisine de “Okulumuzun görüşü budur. Psikolojisi bozulan bu okulda olmamalı” sözleriyle yanıt verdi.

yeni-proje-1.jpg

Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nun sosyal medya hesabındaki paylaşımlarda kız öğrencilerin yüzlerinin emojilerle sansürlendiği görüldü.

EĞİTİM-İŞ suç duyurusunda bulundu

Yaşananlara tepki gösteren Eğitim-İş Bursa Şubesi, yayımladıkları basın açıklamasında müdür hakkında “Ayrımcılık ve görevi kötüye kullanma” suçlarından suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Kaynak:Çağdaş Bayraktar

Öne Çıkanlar