İBB, UKOME engelini aşmıştı: 2 bin 500 yeni taksi için ihale yapılacak

İBB, UKOME engelini aşmıştı: 2 bin 500 yeni taksi için ihale yapılacak
İstanbul'daki taksi sorununa çözüm için İBB tarafından geliştirilen '2 bin 500 uygulama tabanlı araç' formülünde yeni taksilerin alımı için ihaleye çıkılıyor.

İstanbul’un taksi sorununa karşı İBB'nin 2019 yılından beri UKOME'de önerdiği yeni taksi plakası teklifi 2 bin 500 uygulama tabanlı araç formülüne Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan onay gelmişti.

Mobil uygulama bazlı 2 bin 500 yeni taksinin İstanbul’a kazandıran UKOME kararının ardından yeni taksiler için ihaleye çıkmak üzere teklif hazırlandı. Teklif üzerine İBB Meclisi’nin eylül ayı oturumlarının üçüncü birleşiminde yeni taksiler için ihaleye çıkılmasına oy birliği ile karar verildi.

29 yıllık ihale yapılacak

Alınan kararda “İstanbul'da 86/10553 sayılı Bakanlar Kurulu kararı kapsamında faaliyet gösteren 20 bin 311 taksinin ilk etapta 2 bin 500 adet arttırılmasına karar verilmiş olup, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünün ‘Taksi Plakaları’ konulu görüşü doğrultusunda, 2 bin 500 adet taksinin gerçek kişilere 5393 sayılı Kanunun 18/e maddesi ve 29 yıl süreyle 2886 Sayılı Kanunun ilgili hükümleri doğrultusunda ihale yapılması komisyonlarımızca uygun görülmüştür” ifadelerine yer verildi.

İhale ayrıntıları ve şartnamesi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar